Ny køreplan: Sådan kører S-toget under sporarbejde

Banedanmark udfører stor vedligeholdelse mellem Valby og Svanemøllen Station i 2017.

Foto: Linda Kastrup - Scanpix

Et større renoveringsarbejde begynder snart på flere S-togslinjer i hovedstaden.

Arbejdet vil påvirke samtlige cirka 300.000 daglige pendlere i hovedstaden, da man vil arbejde i området omkring Hovedbanegården i København, hvor de fleste toglinjer passerer. 

- Banedanmark prøver selvfølgelig så vidt muligt at arbejde i de tidsrum, hvor det ikke påvirker vores kunder, men med et så stort projekt kan vi ikke undgå, at det vil påvirke mange. Samlet set vil mere end en million rejsende mærke til det, siger informationschef Tony Bispeskov til TV 2 Lorry. 

Læs også Sporarbejde på Køge Bugt-banen forsinket

Banedanmark arbejder løbende på at vedligeholde togskinnerne. Sidste år skiftede man skinnerne på strækningen mellem Køge og Hundige Station - et arbejde, der blev forsinket til stor frustration for mange pendlere. 

Det er noget, man vil være ekstra opmærksom på at forhindre i år, lover informationschefen. 

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Banedanmark havde problemer med at afslutte arbejdet til tiden. Det er selvfølgelig noget, som vi holder skarpt øje med, og vi vil løbende hente oplysninger fra dem. Vi har været i tæt dialog, og der er blevet lagt planer, som er tilpasset og robuste, siger han.

Sådan holder du dig opdateret

Du kan tilmelde dig ordningen DSB Plus på www.dsbplus.dk. Her kan du oprette en personlig trafikinformation og få beskeder, når der planlægges ændringer og sporarbejder på de linjer, der berører dig.

Du kan også altid tjekke rejseplanen.dk, som opdateres to måneder ud i fremtiden. 

Planen er udskifte samtlige togskinner på strækningen mellem Valby og Svanemøllen Station. Det betyder færre togafgange og længere rejsetider på samtlige afgange:

12. - 18. april 

  Foto: DSB

Første 'etape' går i gang 12. april og skulle gerne være afsluttet natten til den 18. april. Her arbejdes der i begge spor mellem København H og Østerport - og det betyder at alt s-togdrift mellem de to stationer er indstillet. DSB indsætter togbusser, men du kan også vælge at hoppe på et regionaltog. 

Linje Bx, E og H er aflyst i perioden. 

11. maj - 29. maj 

  Foto: DSB

Om aftenen den 11. maj går arbejdet i gang på mellem København H og Valby. Der arbejdes i det ene spor, men flere tog kører ikke samme strækning som normalt, mens andre blot kører hvert 20 minut.

DSB forventer, at linje B - Taastrupbanen kører hvert 20. minut. Linje C - Frederikssundbanen kører kun mellem Frederikssund og Valby. Linje A kører blot mellem Farum og Svanemøllen Station. Linje F kører via Nørrebro Station. Desuden er der oprettet en midlertidlig linje mellem Hillerød og Køge, der stopper ved alle stationer. 

Linje Bx, E og H er aflyst i perioden. 

30. juni til 17. juli 

  Foto: DSB

Tredje 'etape' ligger i skolernes ferie. Her arbejdes der i begge spor mellem Østerport og Svanemøllen Station. Linje A kører blot mellem Farum og Svanemøllen Station. Linje F kører via Nørrebro Station. Linje B kører blot mellem Hillerød og Hellerup. 

Linje Bx, E og H er aflyst i perioden. 

17. juli til 16. august 

  Foto: DSB

Der bliver arbejdet mellem København H og Sydhavn Station og herudover mellem København H og Valby. 

 Linje A kører blot mellem Farum og Svanemøllen Station. Linje F kører via Nørrebro Station Linje C kører blot mellem Frederiksund og Hellerup Station. 

Linje Bx, E og H er aflyst i perioden. 

S-togsbanen mellem Gentofte og Hillerød er lukket i Kristi Himmelfartsferien, og der indsættes togbussen. Desuden lukkes Kystbanen mellem Helsingør og Rungsted fra 24. juni til 6. august. Kystbanen kører trods sporarbejde på s-toglinjen forsat mellem Hellerup og København H. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik