Nummerplade-tyve har let spil

Det tager ikke lang tid at klikke et par nummerplader af, og derefter kan tyven bruge dem til at sløre sin identitet i forbindelse med et benzin-tyveri fra tankstation for eksempel.

Selvom både politi, brancheorganisationer og dagspressen med jævne mellemrum beskriver problemet, og hvordan man kan hindre det, så forsvinder der hver dag mange nummerplader fra danske biler. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 
 
Indtil videre har Nordsjællands Politi i år registreret 1262 nummerplader stjålet, og hele sidste år blev der stjålet 2067 i hele politikredsen. Det er en markant stigning i forhold til de 1557 nummerplader, der forsvandt i 2009 og de »kun« 1179, der blev anmeldt i 2008. Bilisternes interesseorganisation, FDM, mener derfor, at det er på tide, at bilbranchen tager et medansvar, hvis man skal gøre livet sværere for tyvene.

Når nye biler ruller ud fra sælgerens forretning bør nummerpladerne derfor være skruet fast i stedet for det klik-system, som findes i dag.

- Det er ikke særlig mange år siden, at alle nummerplader blev skruet fast, men det gør man ikke mere, da det skal være hurtigt og nemt, siger Jørgen Jørgensen, der er afdelingsleder i FDM's tekniske rådgivning til Frederiksborg Amts Avis.

I marts var der anmeldt 600 forsvundne nummerplader, og hvis kurven fortsætter med samme stigning resten af året, så vil der ved indgangen til det nye år være stjålet omkring 2400 nummerplader.

Til gengæld ser det dog ud til, at kurven er fladet lidt ud, når man ser på de landsdækkende tal. Ifølge Rigspolitiets statistik blev der stjålet cirka 6000 flere plader i løbet af 2010 i forhold til to år tidligere. I årets første fem måneder er antallet oppe på 8475, og hvis den tendens fortsætter, så ser det ud til at ende på omkring 20.000 nummerplader ligesom sidste år.

- Det er kedeligt at give 1100 kroner for nye nummerplader, og det er rigtig kedeligt, hvis de bliver involveret i et uheld, og man pludselig skal til at bevise, at man ikke var tilstede, siger Jørgen Jørgensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere