Nu skal chefen blande sig i din kørsel

Rådet for Sikker Trafik vil have virksomheder til at bede deres ansatte om at køre sikkert.

Foto: Lorry

Kampagnen 'Kør bil, når du kører bil' har kørt siden 2011, men henvender sig nu også til kommuner og virksomheder om at stille krav til de ansattes kørsel.

Det kan nemlig forhindre ulykker, siger projektleder Lisbeth Sahl til Ritzau.

- Virksomhederne har ansvar for, at de biler, som de sender ud i trafikken, ikke bliver involveret i ulykker, men også for at passe på deres medarbejdere. Mange kører mange kilometer i løbet af en arbejdsdag. Så hvis vi kan få virksomhederne til at sikre sig, at flere medarbejdere koncentrerer sig om at køre bil, når de kører bil, vil det betyde færre ulykker, siger Lisbeth Sahl til Ritzau.

Se kampagnen "Kør bil, når du kører bil" her

Dong Energy og Carlsberg har allerede været med i kampagnen sidste efterår som pilotprojekter. Og opmærksomheden på kørslen virker, lyder det.

- Virksomhederne kan se, at der har været faldende brug af håndholdte mobiltelefoner og færre skader og dermed færre sygedage. Derudover har medarbejderne haft mindre stress, fordi de ikke har følt sig tvunget til eksempelvis at svare telefonen, siger Lisbeth Sahl til Ritzau.

Falck har før været tilknyttet en kampagne hos rådet. Her stiller man krav til de ansattes kørsel for at spare penge, men først og fremmest for at sikre sig, at deres medarbejdere kører ordentligt og sikkert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik