Nu sætter politiet ind mod julespritbilister

Hvert år mister flere mennesker livet i et forsøg på at køre hjem fra julefrokosten.

Foto: David Bauer

Julefrokost-sæsonen er startet, og i de kommende uger vil der traditionen tro blive hældt store mængder øl, vin og snaps indenbords. Derfor sætter politiet fra i dag, torsdag, ind med sprit- og narkokontroller. Frem mod jul vil politiet således stoppe og kontrollere bilisterne i hovedstadsområdet.

Fra 2010-2014 har 46 mennesker i hovedstadsområdet mistet livet i spritulykker på vejene, mens 243 personer er kommet alvorligt til skade. Det viser de nyeste tal fra Vejdirektoratet.

- Hvert år sker der tragiske ulykker, hvor bilister kører galt, fordi de har drukket eller taget euforiserende stoffer. Derfor prioriterer vi højt at lave sprit- og narkokontroller, og i de kommende uger vil vi tjekke et meget stort antal bilister i hele landet. Formålet er at få alle sikkert hjem, siger fungerende centerchef Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Statistikken over mennesker, der har mistet livet i spritulykker på vejene i hovedstadsområdet, ser ud som følger. Tallene dækker over perioden 2010-2014 og er fordelt på de forskellige politikredse.

Nordsjælland: 56 tilskadekomne / 9 dræbt

Københavns Vestegn: 33 tilskadekomne / 5 dræbt

København: 53 tilskadekomne / 12 dræbt

Midtvestsjælland: 101 tilskadekomne / 23 dræbt

I alt: 243 tilskadekomne / 46 dræbte

Selv om antallet af spritulykker er faldet over årene, så sker der stadig mange ulykker på grund af alkohol. Politiet, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer alle til at lade bilen stå, når de har drukket - og omgivelserne til at blande sig, når en beruset person hiver bilnøglerne frem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik