Nu kører det for en letbane i Ring 3

Moderne sporvogne, som suser forbi en lang kø af biler, bliver med stor sandsynlighed en del af hovedstadsområdets kollektive trafik om syv til ni år. En ny letbane i Ring 3 mellem Lundtofte og Ishøj via Glostrup er på vej til at blive realiseret, efter at Region Hovedstaden og de ti berørte kommuner langs den 28 kilometer lange letbanestrækning er nået til enighed om finansieringen af deres andel af projektet til i alt 3,7 mia. kr., skriver Berlingske.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Mens Folketinget allerede har givet tilsagn om en bevilling på 1,5 mia. kr., er den sidste del af regningen på 2,2 mia. kr. nu blevet fordelt mellem regionen og kommunerne. Dermed er formanden for letbanesamarbejdet, Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (S), efter 15 års planlægningsarbejde klar til at indgå den endelige letbaneaftale med transportminister Hans Chr. Schmidt (V).
»Det har været et langt og sejt træk, men nu står vi lige på målstregen og kan melde til transportministeren, at vi er klar. Der skal dog en lang række nye undersøgelser til, inden banen kan åbne, men jeg forventer da, at vi kan køre i senest 2020,« siger Karin Søjberg Holst og tilføjer, at der er lagt buffere ind i prisoverslaget på 3,7 mia. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik