Nu kan du springe et trin over: Ny app skal gøre det lettere at kvikteste

Ved hjælp af en ny app kan borgerne i Region Hovedstaden fremover slippe for at bruge tid på at blive registreret på testcentrene.

Når du står i kø til kviktest-centrene, risikerer du først at stå i kø for at komme ind, så er der køen til registrering af dit sygesikringskort, inden du til sidst når hen til køen ved podeboksen.

Men lørdag har Copenhagen Medical lanceret en ny app, der betyder at du kan springe mellemtrinnet over ved at undgå registreringen.

Via app’en Kviktest kan man nemlig registrere sig én gang og fremover gå direkte til podning uden at skulle vise sygesikringskortet og oplyse dit telefonnummer gang på gang. Løsningen vil gøre test-processen hurtigere og mere smidig, skriver Copenhagen Medical i en pressemeddelelse.

Løsningen har allerede fungeret i noget tid på de skoler og uddannelsesinstitutioner, der har testet sig selv siden starten af april. Det drejer sig bl.a. om Aarhus Universitet, CBS, Musikkonservatoriet og en række gymnasier i hele landet.

Fungerer fint på uddannelsesinstitutioner

- Vi har hele tiden fokus på at skabe en god brugeroplevelse for borgeren. Derfor lå det lige for at udvikle en app, da vi så, hvilke praktiske og administrative udfordringer, der ville være, når de studerende skulle til at teste sig selv, siger direktør Jeppe Handwerk fra Copenhagen Medical og fortsætter:

- Det har fungeret fint på uddannelsesinstitutionerne og derfor er vi nu klar til at brede den løsning ud i alle vores testcentre i hele Region Hovedstaden og på Bornholm, så borgerne ikke igen og igen skal vise sygesikringsbevis og oplyse mobiltelefonnummer. Det bliver en mere smidig og enkel proces, der gør at tiden i testcentrene kan minimeres.

App’en overholder ifølge Copenhagen Medical alle GDPR-regler. Alle data på den testede findes kun på borgerens egen telefon og det er kun, når der skal sendes testsvar til sundhedsmyndighederne, at der sker en krypteret udveksling af lovlige data.

Testsvaret kommer i øvrigt som hidtil på en sms og på sundhed.dk.