Nu kan du hyre en forsker til dit event - helt gratis

Næste måned stiller forskere i Region Hovedstaden sig til rådighed for at give gratis foredrag – og nu kan du bestille dem til dit arrangement.

Hvis du går med spørgsmål om livsstil, hvorfor mennesker dør, eller hvor ondt det må gøre at gå på arbejde, så har du nu muligheden for at bestille ekspertviden til at give dig svar, når videnskabsfestivallen Forskningens Døgn starter i næste måned.

quote Forskning er fascinerende, og forskning er vigtig for vores fremtid. Men forskning skal være mere synlig i vores hverdag, og den skal pirre vores nysgerrighed.

Uddannelse- og Forskningsminister Tommy Ahlers. 

Under Forskningens Døgn stiller forskere i hele Region Hovedstaden op til 198 forskellige foredrag på en uge for at give børn, unge og voksne et bedre indblik i spændende dansk forskning inden for emner som teknologi, universet og sygdom.

Det gør de i forbindelse med videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, der løber fra 24.- 30. april. Så der er god tid til at få bestilt en forsker til at forklare dig og dine kammerater, hvor lang tid et sekund varer eller om fodboldstøvler er fodboldspillerens vigtigste udstyr.

Om Forskningens Døgn 

”Forskning skal være mere synlig”

Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag Forskningens Døgn, hvor der sidst i april vil være over 250 foredrag at vælge imellem på landsplan, og ministeren glæder sig til at få forskningen tættere på Hr og Fru Danmark:

- Forskning er fascinerende, og forskning er vigtig for vores fremtid. Men forskning skal være mere synlig i vores hverdag, og den skal pirre vores nysgerrighed. Derfor er jeg stor fan af Forskningens Døgn, der giver borgere mulighed for at komme helt tæt på forskningen og få den fortalt af forskerne selv. Så book en forsker, og bliv en smule klogere, lyder det fra Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers.

Forskningens Døgn blev afholdt første gang i 2005, og sidste år blev der bestilt 526 foredrag til arrangementer i hele landet. Det er muligt at bestille en forsker til Forskningens Døgn fra nu af og frem til 29. marts.

Sådan bestiller du en forsker

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere