Nu kan du bruge rejsekortet på turen til Sverige

Fremover behøver man ikke købe en særskilt billet, hvis man har et rejsekort og gerne vil tage turen over Øresund. Prisen er den samme.

Fra i dag kan togrejsende bruge det blå rejsekort til at rejse ud af Danmark og lade turen fortsætte til den svenske station Malmø C, oplyser DSB.

Her er der opsat to rejsekortstandere på Malmø C, så alle der rejser på rejsekort kan tjekke ud og ind - enten individuelt eller flere sammen.

- Det har længe været et ønske at tilbyde kunderne at rejse til Malmø C på rejsekort, så vi er glade for, at det nu er muligt. Dermed kan kunderne slippe for at købe en særskilt Øresundsbillet for at komme over broen. Taget i betragtning, at mere end 2 millioner kunder har et rejsekort, så bliver det lettere for mange, siger Jan Sigurdur Christensen, der er direktør i DSB Kommerciel.

Med den nuværende situation, hvor der er id-kontrol på stationen ved Kastrup Lufthavn, forventer DSB ikke, at det giver en markant vækst i rejselysten. Det gør dog turen enklere, og derfor følger DSB udviklingen i håbet om, at kunderne tager muligheden til sig.

Transport-, bygnings- og boligministeren hilser de nye muligheder velkommen:

- Det er glædeligt, at det bliver lettere at rejse mellem København og Malmø, fordi det nu er muligt at benytte Rejsekortet på strækningen til Malmø også. Med de nye rejsekortstandere i Malmø slipper man som rejsende for at skulle have flere forskellige typer billetter, siger Ole Birk Olesen.

Prisen for en voksen standard-billet mellem f.eks. København H og Malmø er 89 kroner. Det er samme pris som en Øresundsbillet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere