Nu er der fastsat dato for premieren på ny kort podepind

Snart er der premiere på den mere skånsomme podepind, der kun skal 2-4 centimeter ind i hvert næsebor.

De fleste afskyer den lange podepind, som bliver anvendt til at kvikteste for covid-19.  

Men fra på mandag kan morgenfriske borgere i Region Hovedstaden og på Bornholm blive testet med den nye mere skånsomme næsetest i samtlige kviktest-centre, der drives af Copenhagen Medical i Region Hovedstaden og på Bornholm.

Testen afløser den hidtidige kviktest, der skulle dobbelt så langt ind i næsen, men den testmetode hører snart fortiden til.

- Vi ved, at kviktesten i næsesvælget har afholdt en del mennesker fra at lade sig kvikteste. Den forhindring forsvinder forhåbentlig nu med den nye test, der kun skal 2-4 centimeter ind i begge næsebor,  fortæller direktør Jeppe Handwerk fra Copenhagen Medical i en pressemeddelelse.


Starter allerede fredag morgen

Allerede fredag morgen klokken otte starter Copenhagen Medical med at tilbyde den nye test i deres Drive-in testcenter i Bella Center. Det sker for at få en fornemmelse for, hvor stor efterspørgslen bliver.

Copenhagen Medical har modtaget i titusindvis af de nye tests fra sin sydkoreanske leverandør SD Biosensor og er i fuld gang med at teste den og uddanne deres personale til at bruge den.

Fra mandag morgen bliver den nye test så rullet ud hos alle Copenhagen Medical’s kviktest-centre i Region Hovedstaden og selvfølgelig Bornholm, således at den fra den dato bliver tilbudt alle steder.

- I takt med at samfundet åbner mere og mere op, har myndighederne lagt en strategi for øget testning. Med den nye test ser vi frem til at flere danskere vil lade sig teste og på den måde være med til at bryde smittekæder, siger Jeppe Handwerk.

Copenhagen Medical A/S er importør og distributør af Covid 19 Antigen- og antistof test fra sydkoreanske SD Biosensor.

Copenhagen Medical står for lyntestningen i de fleste kommuner i Region Hovedstaden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Coronavirus grafik

Nu åbnes der for besøg på bosteder i flere kommuner - sådan ser det ud hos dig

20180104-173549-1-1920x1281we

Barer og værtshuse åbner også 21. april

20210206-142157-L-1920x1280we

Hoteller og restauranter vil have endnu hurtigere genåbning

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere