Nu bliver RUC'ere hængende

Når et nyt semester ser dagens lys på Roskilde Universitet, står meget få stole tomme. Færre og færre studerende vælger nemlig at droppe ud af deres universitetsstudie inden for det første år, end for blot få år siden, skriver DAGBLADET Roskilde.    

Foto: Lorry

   - Vi kan se, at der inden for de seneste to til tre år er sket en meget positiv udvikling. De studerende springer ikke i lige så høj grad fra uddannelsen inden for det første år, som de tidligere har gjort, og det er vi selvfølgelig meget glade for, siger prorektor Inger Rossing Jensen.
      
Op til semesterstart har universitetets ledelse hidtil kalkuleret med, at en vis procentdel af de nystartede studerende falder fra studiet inden for det første år af deres studietid. For ikke at stå med for mange ledige studiepladser få måneder inde i et nystartet semester optager universitetet således op til 15 procent flere studerende, end der reelt er behov for. Men da langt færre studerende end forventet nu falder fra, bliver den praksis bliver nu taget op til revision.

      - Vi vil allerede i år tage vores optagelsestal op til revision. Det er i hvert fald sikkert, at når antallet af studerende, der falder fra studiet, daler i det omfang, som vi ser nu, så holder det ikke, at vi overbooker  med op til 15 procent. Vi kan jo se, at det ikke længere er realistisk, og jeg vil tro, vi sænker procentsatsen til 5-10 procent, siger Inger Rossing Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik