Nu bliver coronatest hurtigere efter ny teknisk løsning

Danmarks Teknologiske Universitet i Lyngby skal hjælpe med at analysere 3.000 coronatest om dagen.

Svartiden på coronatest har siden Danmark lukkede ned den 11. marts været omdiskuteret og er stadig relevant for de fleste.

Nu bliver der gjort en indsats i Region Hovedstaden som i et samarbejde med Danmarks Teknologiske Universitet vil sende 3.000 coronatest til universitet hver dag, så de kan hjælpe med at analysere testene. 

- Jeg er glad for, at vi kan hjælpe hinanden på tværs af myndighederne, men for den enkelte handler det jo bare om, at man nemmere og hurtigere kan booke og får svar på sin test. Ikke mindst i december hvor mange af os danskere vil krydse landet for at fejre jul med familien, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

DTU har tidligere analyseret test fra hospitalspersonale og -patienter, men det øgede pres på testcentre i blandt andet Nordjylland og på Vestegnen kalder på yderligere hjælp fra universitetet.

- Selvom der kommer gode budskaber om vacciner, så er der også i de kommende måneder et stort behov hos danskerne for at blive testet, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Stor fleksibilitet

Det er en teknisk løsning, der gør det muligt at sende 3.000 prøver til DTU. 

-  Hidtil har DTU leveret en uvurderlig hjælp til hospitalerne. De har suppleret hospitalernes egne mikrobiologiske afdelinger og har hjulpet med at analysere hospitalernes podninger på patienter og personale. I løbet af de næste par dage kan DTU dagligt analysere 3.000 podninger fra de lokale testcentre uden for hospitalerne – og dermed skabe en stor fleksibilitet, siger Lars Falk, der er Vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Fra mandag til tirsdag var 1.220 nye smittede med covid-19. Og 259 var tirsdag indlagte på de danske hospitaler med coronavirus.

Hospitalerne kan godt mærke, at flere patienter er blevet indlagt med coronavirus over den seneste tid.

Det fortæller Christian Wamberg, overlæge på intensivafdelingen på Bispebjerg hospital.

- Lige nu får vi flere ind, end der går ud, så vi har ikke ligevægt i systemet endnu. Det vil på et tidspunkt formentlig flade ud, og så håber vi, at det flader ud et sted, hvor vi ikke er presset i bund, siger Christian Wamberg.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik