Novo Nordisk varsler 500 fyringer i Danmark

Danmarks største medicinalvirksomhed fyrer 1000 medarbejdere på verdensplan - heraf 500 i Danmark. 

Det oplyser selskabet i dag i en pressemeddelse. 

Langt de fleste afskedigelser vil finde sted i Storkøbenhavn, men hvorvidt det bliver i Bagsværd, Måløv eller andre afdelinger i regionen, kan kommunikationschef Mike Rulis ikke oplyse på nuværende tidspunkt. 

Det vil primært være forsknings- og udviklingsafdelingerne, der skal beskæres om et par måneder. 

Forhandlingerne mellem ledelse og de lokale fagforeningsrepræsentanter starter i dag og forsætter forventeligt frem til november. 

Fyringer sker på baggrund af hårdt pres på det amerikanske marked, der står for halvdelen af omsætningen i Novo Nordisk. Nye konkurrerende produkter presser medicinalgiganten, ligesom indkøbsorganisationerne er blevet færre og mere magtfulde - dermed presses prisen på medicin ned, oplyser kommunikationschefen. 

Foreløbigt er der dog ikke planlagt yderligere afskedigelser i Danmark, hvor selskabet på nuværende tidspunkt har 17.000 ansatte. 

- Vi prøver at lave nedskæringer, så de får mindst mulig betydning for vores fremtidige arbejde. Vores omkostningsniveau vil blive lavere, så vi vil forhåbentligt have flere midler til rådighed til at understøtte salgsfremmende aktiviteter i de kommende år i især USA, siger Mike Rulis til TV 2 Lorry.

Han understreger, at det har været en svær beslutning i organisationen, og at det selvfølgelig er beklageligt og hårdt for hver enkelt medarbejder, der vil blive berørt. 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere