Nordsjællandsk trafikmafia til kamp mod spareplan

Borgmestrene i Nordsjælland er utilfredse med Region Hovedstadens spareplaner for op mod 100 millioner kroner på den kollektive trafik.

Mangel på penge i Region Hovedstadens budget har fået regionen til at fremlægge en spareplan på den kollektive trafik i størrelsesordenen 60-100 millioner kroner.

De nødvendige besparelser skyldes primært ekstraudgifter til letbanen i Ring 3, som presser økonomien. Men det bør Nordsjælland ikke bøde for lyder det fra seks borgmestre i de nordsjællandske kommuner.

quote Det kan ikke være rigtigt, at ekstraudgifterne til en Letbane skal ramme borgerne i Nordsjælland så hårdt. Vi synes, det er en forkert prioritering, selvom vi selvfølgelig støtter Letbanen.

Steffen Jensen, Borgmester, Halsnæs, Soc.dem. 

I et brev til regionen, som TV 2 Lorry er kommet i besiddelse af, skriver borgmestrene, at de finder det "stærkt bekymrende", at der skal spares et så stort beløb, som svarer til 10-20 procent af det samlede budget på området.

Brevet er henvendt til regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og trafikudvalgsformand Jens Mandrup og afsenderne er borgmestrene i Halsnæs, Helsingør, Fredensborg, Hillerød, Gribskov og Frederikssund.

- Det kan ikke være rigtigt, at ekstraudgifterne til en Letbane skal ramme borgerne i Nordsjælland så hårdt. Vi synes, det er en forkert prioritering, selvom vi selvfølgelig støtter Letbanen, siger Steffen Jensen, der er borgmester i Halsnæs for Socialdemokratiet.

- Man burde i stedet finde pengene et andet sted i eksempelvis puljerne til vækst- og erhvervsudvikling eller regionaludvikling, tilføjer Halsnæs-borgmesteren. 

 Til Frederiksborg Amts Avis fortæller Jens Mandrud, SF, at han forstår borgmestrenes bekymring og er klar til at genåbne budgettet, da besparelserne vil ramme de lokale busruter i nordsjælland hårdt.

- Jeg synes, at vi skal kigge på hele budgettet. Busdrift er i mine øjne en kerneydelse, som bør prioriteres højt, og i stedet kunne man overveje at udskyde nogle erhvervsprojekter flere år, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Hvis man ønsker at læse brevet fra de seks borgmestre findes det i nedenstående tekstboks.

Borgmesterbrev til Region Hovedstaden


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?