Nordsjællands Politi: Afpresningssager er et stigende problem

Nordsjællands Politi oplever, at sager om afpresning og trusler er et voksende problem. I øjeblikket efterforsker politikredsen en række grove tilfælde.

Der bliver taget nye metoder i brug, når det kriminelle miljø i Nordsjælland vil skaffe flere penge.

Dele af miljøet har tilsyneladende taget en forretningsmodel, hvor grove trulser og afpresning er det primære middel til at opnå ulovlig kapital. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

quote Vi har mange sager om afpresning i øjeblikket

Efterforskningskoordinator Henrik Laugesen

Nordsjællands Politi efterforsker i øjeblikket en række sager af denne karakter, men ifølge politiet kan sagerne være svære at nå til bunds i.

Rekord mange sager

 - Personer i det kriminelle miljø finder svage unge mennesker, som de med tvinger til at optage et kvik-lån. Pengene giver de så direkte til de kriminelle, og ellers køber de dyre ting, som de kriminelle sælger videre. Vi kan mærke at de unge ikke tør stå frem, af frygt for repressalier, siger Michael Gaml, der er efterforskningsleder hos Frederikssund Lokalpoliti og tilføjer: 

- Det er urimeligt at unge mennesker skal starte voksenlivet med sådan en gæld. 

Ifølge Henrik Laugesen er det svært at give et præcist bud på, hvor mange lignende sager politiet efterforsker.

- Det er nemlig ofte meget komplicerede sager, som også indebærer identitetstyveri, dokumentfalsk, bedrageri og lignende, forklarer han til Frederiksborg Amts Avis.

19-årig truet med machete

En af sagerne omhandler en 19-årig mand fra Ølstykke, der i perioden fra den 1. juni til midten af august er blevet systematisk truet af en kriminel gruppering fra Farum-området.

Gruppen har af flere omgange taget den 19-årige med på ubehagelige køreture i det nordsjællandske, hvor han bliver truet til at udlevere koder til Nem-ID og til at oprette mobilabonnementer.

Sagen kulminerer, da gruppen frihedsberøver den 19-årige og truer ham med en machete.

- Gruppen truer den 19-årige med, at de vil tage hans øje eller hans familie, hvis han ikke udleverer koderne til alarmen på hans arbejdsplads. Han giver dem først nogle falske koder, men da det går op for dem, pålægger de ham en bøde på 100.000 kroner, som han bare har at betale, forklarer Henrik Laugesen til avisen.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis foretog Nordsjællands Politi en anholdelse af en mand i Frederikssund i en lignende sag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik