Nordsjællands og Vestegnens Politi har længere udrykningstider

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at to politikredse i hovedstadsområdet er blevet over 30 procent langsommere til at rykke ud siden 2014.

Bor du på Nordsjælland eller på Københavns Vestegn, så skal du ringe i god tid, hvis du har brug for politiet. De er nemlig blevet markant langsommere til at rykke ud sin 2014. Det skriver DR P4 København.

Roder indbrudstyven eller hjemmerøveren dine ting igennem, er sandsynligheden for, at politiet kommer, før den kriminelle allerede har forladt matriklen, blevet forringet med mere end 30 procent.

Det viser tal fra Rigspolitiet, som afslører, at politiet i Nordsjællands Politi og hos Vestegnens Politi er blevet næsten en tredjedel langsommere til at rykke ud i 20166 i forhold til 2014.

Manglende tillid og manglende ressourcer

Ifølge Sysette Vending Kruse, der er formand for Strafferetsudvalget, er det et stort problem, der kan få konsekvenser for borgernes forhold til politiet.

- Hvis politiet tager alt for lang tid om at rykke ud, så mister man tilliden til, at politiet vil rykke ud og hjælpe en, siger hun til DR P4 København.

Hos Vestegnens Politi er de opmærksomme på problemet:

- Tiden fra en borger ringer til os og til en patruljevogn er fremme, er blevet en smule dårligere fra 2014 til 1. kvartal 2016. Det sker på et tidspunkt, hvor hele dansk politi er under pres, på grund af afgivelser til bla. grænsebevogtning og hvor responstiden er steget mere på landsplan end på Vestegnen, siger chefpolitiinspektør hos Københavns Vestegns Politi, Knud Stadsgaard og fortsætter:

- Det er noget vi følger nøje – samtidig med at det er vigtig at fastslå, at vores responstid på Vestegnen fortsat hører til de hurtigste i Danmark.

Nordsjællands Politi har endnu ikke analyseret sig frem til, hvad responstiden skyldes hos dem.

- Det er svært at sige præcist, hvorfor vi tager længere tid om at rykke ud. Men det kan skyldes at vi kører ud til lidt flere opgaver end tidligere, siger Magnus Andresen, der er chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, til DR P4 København.

Region Hovedstaden bliver dækket af de i alt tre politikredse Nordsjællands Politi, Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi. Dermed er responstiden hos politiet styrtdykket i to tredjedele af Regionen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

Togpåkørsel Espergærde

Togtrafik lagt ned efter personpåkørsel

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere