Nordsjælland mangler bredbånd

Halsnæs Kommune og store dele af Nordsjælland mangler ordentlig bredbåndsforbindelse. Det konkluderer en undersøgelse, Halsnæs Kommune har fået lavet, som i aften blev præsenteret for Udvalget for Vækst og Erhverv.

En undersøgelse af den digitale infrastruktur i Halsnæs Kommune blev her til aften præsenteret for Udvalget for Vækst og Erhverv.

Undersøgelsen viser, at mens mobildækningen i Halsnæs Kommune er tilfredsstillende sammenlignet med andre kommuner, så er der manglende bredbåndsdækning.

- Kun 8 procent af befolkningen i Halsnæs Kommune har den bredbåndsdækning, som regeringen satser på, vi alle sammen skal have i 2020, så der er lang vej, siger Helge Friis, der er formand for Udvalget for Vækst og Erhverv i Halsnæs Kommune, til TV 2 Lorry.

Kommunen frygter, at det har konsekvenser i forhold til kommunens vækst og udvikling.

- Det betyder, at vi har svært ved at tiltrække de borger, vi gerne vil have, og de virksomheder vi gerne vil have, siger Helge Friis.

Ifølge undersøgelsen har TDC reelt monopol på bredbånd i Nordsjælland, og derfor vil Halsnæs Kommune presse televirksomheden til at investere mere i bredbånd i Nordsjælland, siger Helge Friis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

19990321-140100-1-1000x613we

Borgere frygter falske indsamlere efter landsindsamling - nu undersøges sagen

def_thumb,50_percent

playBorgere debatterede kunstig ø med politikere ved virtuelt borgermøde om Lynetteholm

MIB-demo i København den 10. april 2021.

Politi melder om fredelig demonstration mod coronapas

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere