Nordsjælland i front med kvinder i håndværksfag

Nordsjælland er den landsdel, der har den største andel af kvinder i håndværksfag. Alligevel er det slet ikke godt nok, lyder det fra brancheforening.

Flere kvinder skal søge job i bygge- og anlægsbranchen. Det mener Dansk Byggeri, der i dag lancerer Byggeriets Kvinderåd.

Baggrunden er en opgørelse, brancheforeningen har foretaget i perioden 2008-2016, der viser, at der er en helt klar overvægt af mænd i byggebranchen.

Nordsjælland er den landsdel, der har den største andel af kvinder i branchen, og her ligget tallet kun på 10,2 procent.

Dobbelt så mange kvinder i branchen

Med et landsgennemsnit på 9 procent er andelen af kvinder i byggebranchen alt for lav, mener Dansk Byggeri, der håber, det nye Byggeriets Kvinderåd kan være med til at få flere kvinder til at søge mod håndværksfagene.

Faktisk håber brancheorganisationen på at få andelen af kvinder i branchen fordoblet, og i kvinderådet sidder flere kendte kvinder, blandt andre Hella Joof og den tidligere undervisningsminister Christine Antorini.

Fordelen ved flere kvinder i branchen ville både være en udjævning mellem kønnene, og samtidig kan det være med til at løse den truende mangel på arbejdskraft, der lurer forude i den danske anlægs- og byggeindustri.

Det anslås nemlig, at hvis udviklingen fortsætter, som den gør nu, så kommer danske virksomheder til at mangle 17.000 faglærte arbejdere om ti år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere