Nordsjælland i front med kvinder i håndværksfag

Nordsjælland er den landsdel, der har den største andel af kvinder i håndværksfag. Alligevel er det slet ikke godt nok, lyder det fra brancheforening.

Foto: Shutterstock / Ritzau Scanpix

Flere kvinder skal søge job i bygge- og anlægsbranchen. Det mener Dansk Byggeri, der i dag lancerer Byggeriets Kvinderåd.

Baggrunden er en opgørelse, brancheforeningen har foretaget i perioden 2008-2016, der viser, at der er en helt klar overvægt af mænd i byggebranchen.

Nordsjælland er den landsdel, der har den største andel af kvinder i branchen, og her ligget tallet kun på 10,2 procent.

Dobbelt så mange kvinder i branchen

Med et landsgennemsnit på 9 procent er andelen af kvinder i byggebranchen alt for lav, mener Dansk Byggeri, der håber, det nye Byggeriets Kvinderåd kan være med til at få flere kvinder til at søge mod håndværksfagene.

Læs også Rod i byggetilladelser kan koste hospital en kvart milliard

Faktisk håber brancheorganisationen på at få andelen af kvinder i branchen fordoblet, og i kvinderådet sidder flere kendte kvinder, blandt andre Hella Joof og den tidligere undervisningsminister Christine Antorini.

Fordelen ved flere kvinder i branchen ville både være en udjævning mellem kønnene, og samtidig kan det være med til at løse den truende mangel på arbejdskraft, der lurer forude i den danske anlægs- og byggeindustri.

Det anslås nemlig, at hvis udviklingen fortsætter, som den gør nu, så kommer danske virksomheder til at mangle 17.000 faglærte arbejdere om ti år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik