Nordsjælland er mest belastet af indbrudstyve i julen

Dobbelt så mange anmeldelser om juleindbrud i Nordsjælland som i København. Bornholm som sædvanlig i bund.

Nordsjælland ligger klart i spidsen i en kedelig statistik. Den relativt velstående landsdel er mere plaget af juleindbrud end andre landsdele, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Faktisk har denne politikreds fået flere end dobbelt så mange anmeldelser som Københavns Politi. I Nordsjællands Politi har betjentene taget imod 106 anmeldelser, mens det i hovedstaden er blevet til 51.

I øvrigt ligger også Østjyllands Politi, Fyns Politi og Sydøstjyllands Politi i toppen, mens Bornholm som sædvanlig ligger helt fredsommeligt i bund. Ikke et eneste indbrud er det blevet til på øen.

Stjal til en stjernekikkert 

Samlet set har 742 borgere anmeldt til politiet, at de har været udsat for indbrud, og det er lidt færre end i 2016, da tallet var 759, oplyser Rigspolitiet onsdag.

Den målte periode løber fra 20. til 26. december.

I løbet af julen er det i øvrigt lykkedes for betjentene at opklare et par sager om indbrud allerede.

For eksempel er en mand fra Randers blevet sigtet for et indbrud i en mindre by, og også i Sønderborg er der sket anholdelse.

En 37-årig holdt officielt juleferie, da betjente troppede op hos ham og sigtede ham for et indbrud, hvor der blev stjålet blandt andet udstyr til en stjernekikkert.

Han havde fået udgang fra det fængsel, hvor han er i færd med at afsone en straf. Onsdag skal en dommer afgøre, om han nu skal varetægtsfængsles.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere