Ni danskere fanget i børneorganisations pædofilfælde

En række mænd i Danmark har ladet sig lokke af falske børn til at ville betale for pædofile shows på nettet.

Ni danske mænd har angiveligt forsøgt at opnå seksuelle ydelser via webcam med børn i et sagskompleks, der udspringer fra børnehjælpsorganisationen Terre des Hommes' afdeling i Holland.

Det er mandag kommet frem ved Retten på Frederiksberg, hvor en 62-årig mand er idømt en psykiatrisk behandlingsdom i den første af sagerne.

Anklager Jesper Holm fra Københavns Politis advokatur for personfarlig kriminalitet oplyser til Ritzau, at de otte øvrige sager verserer i forskellige politikredse. I den ene sag er der rejst tiltale.

Sagerne er specielle, fordi der ikke er nogen ofre. De forurettede i sagerne er nemlig opdigtede. Det er medarbejdere i børnehjælpsorganisationen, som på nettet har udgivet sig for at være børn.

- Terre des Hommes satte sig for at finde ud af, om der var mænd, som var villige til at betale penge for seksuelle ydelser fra børn, og det resulterede i omkring 1000 sager, heraf ni i Danmark, fortalte Jesper Holm mandag ved Retten på Frederiksberg.

En del af sagerne blev videregivet til det europæiske politisamarbejde Europol, som så igen anmeldte de danske sager til Rigspolitiet. Her gik it-efterforskningsenheden ind i sagerne, som altså nu foreløbig har ført til en dom og en tiltalerejsning.

Ved mandagens dom lagde retten vægt på det materiale, som Rigspolitiet har modtaget fra Terre des Hommes. Det var mandens chat med børnehjælpsmedarbejderen, som dannede grundlag for domfældelsen.

Retten vurderede, at manden ønskede at opnå et pædofilt webcamshow med en 10-årig filippinsk pige og hendes syvårige søster, og at han var villig til at betale for det.

Manden valgte at modtage rettens dom, og sagen er dermed endeligt afgjort og vil formentlig komme til at danne præcedens for de følgende sager.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere