Nedslag i millionkrav glæder kommune

Men borgmestre i København er fortsat skeptiske over for Arbejdsmarkedsstyrelsen i sag om aktiveringsprojekt.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Københavns Kommune kan efter alt at dømme slippe for at betale 325 millioner kroner, som Arbejdsmarkedsstyrelsen ellers har krævet i en sag om aktivering.

I stedet kan kommunen nøjes med at betale 65 millioner kroner, som den ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen har fået for meget i refusion fra staten til et aktiveringsprojekt i Farvergade. Og det glæder Københavns overborgmester.

- Jeg er tilfreds med, at Arbejdsmarkedsstyrelsen har meldt ud, at de nu vil skære 325 millioner kroner af deres oprindelige krav. Det er en noget anden melding end den, vi fik i december måned, siger Frank Jensen (S) til avisen Kommunen.

Striden mellem Københavns Kommune og staten tager udgangspunkt i et aktiveringsprojekt i Farvergade i København.

Arbejdsmarkedsstyrelsen afgjorde i december sidste år, at Københavns Kommune har fået 390 millioner kroner for meget i refusion fra staten i aktiveringsprojektet i årene 2008 og 2009.

Men det er kommunen uenig i. Og selvom det økonomiske krav er reduceret betydeligt, er Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester fortsat utilfreds.

- Vi er stadig uenig i Arbejdsmarkedsstyrelsens lovfortolkning og finder ikke belæg for, at vi skylder dem penge overhovedet, siger Anna Mee Allerslev (R) til avisen Kommunen.

- Jeg havde håbet, at Arbejdsmarkedsstyrelsen fra starten havde valgt en linje baseret på dialog og tillid. Så havde vi - og de - undgået hele denne uskønne proces, fortsætter hun.

Københavns Kommune fastslår, at der på ingen måde kan blive tale om at betale de 65 millioner kroner tilbage og vil i løbet af de kommende dage vurdere, om sagen skal afgøres i retten.

Arbejdsmarkedsstyrelsens afgørelse er nemlig ugyldig, har kommunen fastholdt gennem hele forløbet.
I første omgang håber Københavns Kommune dog, at stridighederne kan klares ved, at de to parter indgår i en dialog.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik