Navne på 1813-læger skal frem i lyset

Region Hovedstaden følger ikke reglerne, når de nægter at oplyse navnene på de læger, der er ansat ved akuttelefonen.Det fastslår Social- og Indenrigsministeriet i dag.

Ministeriet er dermed på linje med Statsforvaltningen, den har truet med at pålægge regionsrådets medlemmer bøde, hvis navnelisten forsat ikke bliver offentliggjort. Striden har varet i to år.

I januar 2014 bad dagbladet "Dagens medicin" om at få udelevret en liste over lægernes navne, uddannelsesbaggrund og faglige baggrund. Men Regionen har altså indtil nu afvist, at imødekomme begæringen om aktindsigt.

Affvisningen skyldes, at regionen mener, at de lægerne blive generet af kolleger, hvis deres navne kommer frem. Det skyldes blandt andet, at de praktiserende læger organisation PLO har anbefalet, alle læger ikke at søge ansættelse ved 1813. PLO mener nemlig ikke, akuttjenesten bliver drevet forsvarligt, derfor har organisationen ikke indgået overenskomst med akuttjenesten. Derfor bliver det af nogle læger anset som skruebrækkeri, at arbejde for 1813.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere