Navne på 1813-læger skal frem i lyset

Region Hovedstaden følger ikke reglerne, når de nægter at oplyse navnene på de læger, der er ansat ved akuttelefonen.Det fastslår Social- og Indenrigsministeriet i dag.

Foto: TV 2 Lorry

Ministeriet er dermed på linje med Statsforvaltningen, den har truet med at pålægge regionsrådets medlemmer bøde, hvis navnelisten forsat ikke bliver offentliggjort. Striden har varet i to år.

I januar 2014 bad dagbladet "Dagens medicin" om at få udelevret en liste over lægernes navne, uddannelsesbaggrund og faglige baggrund. Men Regionen har altså indtil nu afvist, at imødekomme begæringen om aktindsigt.

Affvisningen skyldes, at regionen mener, at de lægerne blive generet af kolleger, hvis deres navne kommer frem. Det skyldes blandt andet, at de praktiserende læger organisation PLO har anbefalet, alle læger ikke at søge ansættelse ved 1813. PLO mener nemlig ikke, akuttjenesten bliver drevet forsvarligt, derfor har organisationen ikke indgået overenskomst med akuttjenesten. Derfor bliver det af nogle læger anset som skruebrækkeri, at arbejde for 1813.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik