Minister vil ændre Fingerplanen

Fingerplanen er for rigid, lyder det fra erhvervs- og vækstminister, der vil ændre den gamle plan.

Tiden er kommet til et opgør med restriktionerne i Fingerplanen, der siden 1948 har gennemsyret udviklingen af Nordsjælland og resten af hovedstadsområdet.

Venstres erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen er således på vej med et udspil, der skal munde ud i større fleksibilitet og en mere tidssvarende planlov, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Regeringen lægger op til at se på hele spørgsmålet om Fingerplanen. En ny analyse skal se på, hvad der står i vejen for vækst og udvikling, siger Troels Lund Poulsen til Frederiksborg Amts Avis.

Han bruger nedrivningsfirmaet J. Jensen A/S som et eksempel på, at der er brug for ændringer i Fingerloven. Firmaet kan på grund af planloven ikke få lov til at udvide sin virksomhed i Uvelse. Som en konsekvens har nedrivningsfirmaet købt en erhvervsgrund i Hillerød, hvilket har affødt massive protester fra naboerne i området.

- Det er et eksempel på, at Fingerplanen er for rigid. Det kræver større fleksibilitet. Selvfølgelig skal der være en gangbar udvikling for hovedstadsområdet, men man kan ikke bare køre frem på en hård dogmatisk måde, siger Troels Lund Poulsen til Frederiksborg Amts Avis.

Udmeldingen vækker glæde i Hillerød, selvom byens konservative borgmester Dorte Meldgaard dog ikke mener, at det løser det hele.

Det nye udspil fra Troels Lund Poulsen hedder 'Vækst i hele Danmark'.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere