Minister er forundret over stormflods-erstatninger

Der tegner sig et politisk pres fra Christiansborg for at få forsikringsselskaberne til at ændre praksis i forbindelse med vurderingen af de mange stormflodsskader. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Vækst- og erhvervsminister Henrik Sass Larsen (S) lover nu, efter spørgsmål fra Venstres Flemming Damgaard Larsen, at han vil se på den måde, forsikringsbranchen værdisætter og nedskriver på både indbo og løsøre.

- Lovgivningen er, som den er, men det jeg kan gøre, det er at se på, hvordan man værdisætter løsøre og indbo. På det område er der en kraftig kritik, og vi skal sikre, at sagerne bliver opgjort, så de afspejler praksis i forbindelse med for eksempel brand- og tyveri-sager, siger ministeren til DAGBLADET Roskilde.

Han oplever allerede nu eksempler på værdisætninger, der undrer ham.

- Vi har steder, hvor vi er forundrede over, hvordan man har værdisat i forbindelse med konkrete sager, og derfor vil jeg bede Stormrådet og Forsikring & Pension (forsikringsselskabernes brancheorganisation, red.) redegøre for, hvordan man laver de her opgørelsesmetoder og om nødvendigt foretage tilpasninger, siger Henrik Sass Larsen til avisen.

Ministeren forholdt sig i spørgetiden i Folketinget ikke til afskrivninger på bygningsdele, som er her, de største nedskrivninger finder sted.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere