Min mening: Vi kan og skal afskaffe børnefattigdom

Serdal Benli (SF) vil ikke acceptere en stigning i børnefattigdom. Ifølge ham skal kontanthjælpsloftet rives ned, så børnene ikke betaler regningen.

Af Serdal Benli, folketingskandidat for SF i Københavns Omegns Storkreds

Da min søn Robin blev født, fik jeg for alvor øjnene op for, hvor mange børnefamilier, der er voldsomt økonomisk pressede.

Det kan ikke være rigtigt, at over 64.000 børn i Danmark skal vokse op i fattigdom, hvor de ikke har samme muligheder for at holde børnefødselsdage eller gå til fodbold som deres kammerater.

Børnene er vores fremtid, og det er en af de vigtigste prioriteringer for mig, at alle børn får en god start på livet.

Børnefattigdom i Brøndby

Under sloganet om at det skal kunne betale sig at arbejde, har regeringen indført kontanthjælpsloftet, som har vist sig at være dybt uansvarligt.

Ifølge regeringens egne tal er kun 600 mere kommet i arbejde på grund af kontanthjælpsloftet. Antallet af børn under fattigdomsgrænsen steg samtidig med 10.000 børn alene i 2016.

Det er en rekordstor stigning i børnefattigdommen, som jeg ikke vil acceptere fortsætter.

MIN MENING

Vi er særligt hårdt ramt på Vestegnen, hvor hvert 10. barn i Brøndby vokser op i fattigdom. De sidste 10 år har jeg som lokalpolitiker set, hvordan dem der i forvejen er presset, bliver ramt ekstra hårdt af nedskæringerne på vores velfærd.

Det skal vi gøre noget ved. For fattigdom er ikke en selvfølge; det er politisk skabt af højrefløjen, der prioriterer skattelettelser for dem, der har mest på bekostning af de mest udsatte borgere.

En investering i vores børn

Med kontanthjælpsloftet og den såkaldte integrationsydelse har regeringen presset nogle af de mennesker, jeg kender, som har allermest brug for hjælp.

Det er deres børn, som betaler regningen, for at Lars Løkke og hans regering har forgyldt de rigeste endnu mere.

Jeg vil ikke acceptere, at min søns generation betaler, for at rigmænd og bankspekulanter kan købe deres fjerde sportsvogn. I SF vil vi investere i vores børn og afskaffe børnefattigdom i Danmark. Vi vil rive kontanthjælpsloftet ned, sikre at der er et sikkerhedsnet, som kan gribe dem, der har brug for det, og løfte børnene ud af fattigdom.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere