Min mening: Passer på hovedstadsområdet

Hovedstadsområdet skal fortsat være attraktivt og konkurrencedygtigt. Det siger Rasmus Jarlov (K), der vil mindske trafikstøjen, bygge nye boliger og udvikle grønne områder.

Af Rasmus Jarlov, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Københavns Omegns Storkreds

Der mangler fokus på hovedstadsområdet. Meget længe har det drejet sig om udvikling og fokus på udkants-Danmark, og det er nærmest blevet forbudt at sige, at man vil gøre noget for københavnsområdet. Det er forkert. Det er vigtigt at skabe vækst, udvikling, boliger og grønne områder, så hovedstadsområdet fortsat kan være attraktivt og konkurrencedygtigt – både for virksomheder og borgere.

Jeg har som erhvervsminister fremlagt en plan for hovedstadsområdet fra Helsingør til Roskilde og Køge. Den indeholder både visioner og en lang række konkrete tiltag, der kan skabe vækst og udvikling.  Vi giver med planen mulighed for at bygge nye boliger, udvikle grønne områder, og skaber helt nye grunde til at udvide med erhvervsbyggeri og arbejdspladser.

MIN MENING 

Behov for investeringer

Trafikken i hovedstadsområdet er en af Danmarks største udfordringer. Hvis man synes, det går langsomt i myldretiden i dag, så vent blot til år 2030, hvor Transportministeriets ekspertgruppe forudsiger, at ventetiden i bilkøer vil være 150% længere end i 2015. Det er i vores region, vi har de største trafikproblemer og et skrigende behov for investeringer.

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti her i foråret præsenteret en ny langsigtet trafikplan frem mod 2030, hvor vi investerer over 110 mia. kr. i infrastruktur. Med planen får vi udvidet Motorring 3 og 4, Hillerødmotorvejen og Øresundsmotorvejen, anlagt en ny Sydlig Ring 5 og en lang række andre projekter, der vil gavne fremkommeligheden i hovedstadsområdet.

Det har også været et stort ønske fra Konservatives side, at vi får gjort noget ved trafikstøj. Derfor har vi fået med i aftalen, at der afsættes 1,6 mia. kr. til støjbekæmpelse og vi har fået sat navn på konkrete projekter i Gentofte, Hvidovre, Vallensbæk og Brøndby.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere