Min mening: Nordsjællændere betaler alt for meget i boligskatter

Det Konservative Folkepartis Mette Abildgaard mener, at boligskatten virker helt urimelig. Hun foreslår, at den skal sænkes med 13 milliarder kroner.

Af Mette Abildgaard, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Nordsjællands Storkreds

Der er mange ting, jeg ikke forstår, når det kommer til skat. Hvorfor beskatter vi folk, når de dør? Hvorfor beskatter vi folk hårdere, hvis de arbejder mere og derfor tjener over en vis grænse? Hvorfor skal den årlige skatteopgørelse for mange føles som et lotteri?

Det jeg undrer mig mest over må være boligskatten. Hvordan kan staten sætte en løbende skat på noget, som man selv har købt og betalt for sine hårdt tjente penge? Er det bare mig, eller virker det helt urimeligt?

Det står særligt slemt til her i Nordsjælland. Her er boligskatterne nogle af de højeste i landet. Tag eksempelvis grundskylden på ejerlejligheder. De tre steder i landet, hvor den er højest, er Hørsholm, Rudersdal og Helsingør kommune.

Boligskatten skal sænkes

Man skal ikke beskattes af noget, man ikke tjener penge på. Og man tjener først penge på sin bolig, hvis man sælger den. Men der findes masser af mennesker, som ikke har tænkt sig at sælge deres hjem.

MIN MENING

Hvad med det ældre ægtepar, der håber at kunne slutte livet af i deres hus? Eller datteren, der overtager familieejendommen, som hun aldrig kunne finde på at sælge? Hvad er rimeligheden i at beskatte dem år ud og år ind?

Stod det til mig, burde man først betale skat, når man solgte sin bolig, ligesom alle andre handler.

Men det forslag kommer jeg nok ikke igennem med foreløbigt. Det Konservative Folkeparti og jeg vil i stedet arbejde for at få sænket boligskatterne skridt for skridt. I denne valgperiode har vi fået sænket boligskatter for over 30 milliarder kroner. Nu foreslår vi at sænke dem med yderligere 13 milliarder kroner.

Men vi må konstatere, at vi er det eneste parti på Christiansborg, der stadigvæk har ambitioner om lavere boligskatter. I Liberal Alliances nye 2030-plan er der sat 0 kroner af til at sænke boligskatten for 99% af de danske boligejere.

Konservative mandater er de eneste, der arbejder for de danske boligejere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere