Min mening: København vinder tredobbelt på grøn omstilling

Luftforurening og trafikstøj er et problem i København, lyder det fra Anders Johansson (K). Han mener, at vi skal sætte turbo på den grønne omstilling.

Af Anders Johansson, folketingskanditat for Det Konservative Folkeparti i Københavns Storkreds

Ingen, der regelmæssigt går eller cykler rundt i København, kan være i tvivl om, at luftforurening og trafikstøj er et problem. Benzin- og dieselmotorer i tusindvis fylder hver dag luften med støj og skadelige partikler, og det skal vi gøre noget ved.

Eldrevne biler, busser og lastbiler belaster klimaet mindre, støjer mindre og forurener ikke luften i byen. Løsningen på hovedstadens miljøproblemer ligger derfor lige for:

Vi skal sætte turbo på den grønne omstilling i transportsektoren.

Flere grønne biler, busser og taxaer

Regeringen har fremlagt et udspil, som lægger op til, at alle nye biler fra 2030 skal være lav-emissionsbiler som el- eller plug-in hybridbiler.

For at nå det mål har vi ændret afgifterne, så elbiler med en værdi op til 400.000 kroner er fritaget for registreringsafgift.

MIN MENING

For nyligt besøgte jeg Dantaxi i Herlev, som har valgt at gå forrest og investere i ti nye elektriske taxaer. Det glæder mig, og den udvikling skal vi skubbe på. Derfor indeholder hovedstadsudspillet også tiltag, som fremmer grønne taxaer. For eksempel skal kommunerne have mulighed for at give lav-emissionsbiler lov til at køre i busbanerne, ligesom grønne taxaer skal have fordelsret ved stationsholdepladser.

Endelig skal alle nye busser allerede fra næste år være CO2-neutrale, og i 2025 skal alle nye busser i byerne være fri for udledning af CO2 og luftforurening. Busserne skal med andre ord være det klima- og miljøvenlige valg.

Københavnerne skal kunne bo i deres by uden at blive syge af hverken støj eller forurenet luft. Vi skal videre ud af vejen mod grøn omstilling og en ren og stille hovedstad, hvor hverdagen fungerer. I næste valgperiode vil jeg derfor kæmpe for, at vi får sat endnu mere fart på den grønne omstilling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201015-093639-A-1920x1280we

Kredsformand om Rohdes exit: Det rigtige at gå sin vej

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

Lars Løkke Rasmussen

Løkke kræver undskyldning efter afbrænding

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere