Min mening: Klimadagsordenen går fra Roskilde til Bruxelles

Rasmus Nordqvist (Å) er EU-mand helt ind i hjertet, og han mener, at der ingen lokalpolitik er uden global politik.

Af Rasmus Nordqvist, folketingskanditat for Alternativet i Sjællands Storkredsen 

Tiden er løbet fra dengang vi kunne gå til bytorvet med vores problemer, og ad mange, lange omveje kunne de eventuelt ende på bordet hos en politiker i storbyen.

Vi er internationale. Vi kan ikke gå tilbage, og det skal vi heller ikke. Specielt ikke når det kommer til vores største udfordring; klimakrisen.

For klimaforandringer kender ingen grænser. Når havene stiger, er de ligeglade med, at vi i Danmark siger, at vi arbejder hen mod vedvarende energi om et par årtier. Regnvejr og mere ekstremt vejr som oversvømmelser er desværre ligeglade med, om alle jer, der bor ved Roskilde Fjord og Isefjorden har skruet voldsomt ned for jeres flyrejser og kun spiser kød cirka én gang om måneden.

MIN MENING

Frem mod det kommende folketingsvalg har TV 2 Lorry givet spidskandidater for alle partierne i storkredsene i Hovedstadsområdet mulighed for at komme til orde med holdninger og meninger.

Under overskriften "Min mening" skriver kandidaterne indlæg, som kan danne grundlag for en debat med andre kandidater og vælgere.

Det er nogle markante eksempler, jeg kommer med her. Men det er også en del af vores allesammens hverdag. Derfor kæmper jeg i mit politiske arbejde for globale løsninger på globale problemer.

Frem med den grønne værktøjskasse

Klimakrisen gør det klart, at vi skal huske, at alt politik er klimapolitik, og da meget af vores hverdag er reguleret for hele EU, så har det jo stor betydning for vores hverdag herhjemme. Det er for eksempel i forhold til krav til alt fra fødevarer til elektronik.

Jeg er en del af det fælleseuropæiske samarbejde European Spring, hvor progressive, grønne bevægelser og partier er gået sammen om en fælles politisk vision – Green New Deal.

Grundtanken tager udgangspunkt i den amerikanske præsident Roosevelts New Deal fra 1930’erne, hvor målet var at mobilisere midler til at få gang i økonomien efter Wall Street krakkede i 1929. Vores klimakrise er lige så stor, som det man oplevede dengang, og derfor skal vi selvfølgelig tage en lige så stor værktøjskasse frem.

Så vi skal mobilisere midler til for alvor at få sat gang i den grønne omstilling i hele EU. Vi skal investere 500 milliarder euro hvert år de næste 5 år, og det kan vi gøre uden en ekstra euro i nye skatter.

Green New Deal bygger på en eksisterende form for europæiske obligationer, og vi kan gå i gang i morgen, hvis blot vi har det politiske mod.

Det er europæiske løsninger, der batter fra Helsingør til København til Roskilde og til resten af Europa.

#HopeIsBack #IkkeUdenEuropa


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik