Min mening: Det er fatalt, når København sparer på børnene

Børns trivsel og udvikling skal sikres i fremtiden, mener Kristendemokraternes landsformand, Stig Grenov.

Af Stig Grenov, folketingskandidat for Kristendemokraterne i Københavns Storkreds

Nærvær, omsorg og tryghed i de første leveår er altafgørende for den psykiske og sproglige udvikling.

Familierne skal derfor have flere muligheder for at kunne indrette sig efter børnenes behov. Kristendemokraterne, KD, tænker visionært og fremmer en bedre balance mellem arbejds- og familieliv:

Giv 1,5 års barselsorlov, som forældrene kan fordele efter behov. Forældrene skal have ret til 85 procent af de penge, som kommunen betaler til hvert barn i institution. Ret til at gå ned og op i tid. Ret til at passe eget sygt barn. Arbejd hen imod gratis daginstitution, hvis børnene hentes før kl. 14.

Fatalt af Københavns Kommune

Institutionerne er ikke dårlige. Det afgørende er, at børnene udviklingsmæssigt er klar og ikke er der for længe.

Derfor er det fatalt, når Københavns Kommune sparer lønkroner ved at sende børn i børnehave og skole, før de mentalt er klar til det. Og KD må sige fra, når 40 procent af børnene tilbringer mere end otte timer dagligt i vuggestuen.

MIN MENING - PÅ VEJ MOD VALG

Jeg vil kræve uddannet personale og henholdsvis tre og seks børn pr. pædagog i vuggestue og børnehave. Det koster 2. milliarder kr. om året. Det er billigt sluppet når det gælder børnenes trivsel og udvikling.

Omvendt er mangel på nærvær en forstærkende faktor for samfundets udfordringer. Antallet af børn i psykiatrien er steget til over 20.000. Skolens undervisningstid bruges på elevers manglende tryghed og opdragelse. Udgifter til specialtimer og udredninger er steget til et uhørt højt niveau. Og folketingets reaktion er at helbrede en billig institutionalisering med en dyr heldagsskole.

Her er de små isoleret fra forældrene, mens de slider sig trætte.

Intet barn under to år har behov for at komme i vuggestue. Danmarks verdensrekord i daginstitutionsbørn skyldes røde og blå partiers fælles ønske om at sikre mængden af arbejdskraft, der kan bidrage til vækst, produktion og skatter.

Vi får børn for at have noget at leve for – ikke for at have noget at leve af. KD vil styrke forældrenes muligheder for at varetage nærvær, omsorg og tryghed hos børnene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere