Millioner til Nordsjællands turisme

Selvom nationalparken Kongernes Nordsjælland stadig befinder sig på tegnebrættet og først ventes at blive officielt udpeget i 2012, så kan den nordsjællandske turisme nu se frem til millioner af kroner til at udvikle »Destination Kongernes Nordsjælland«, som i høj grad baserer sig på de samme herlighedsværdier som den kommende nationalpark, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto Foto: Lorry

Vækstforum Hovedstaden har netop nikket ja til, at der bør bruges 4,2 millioner kroner af Region Hovedstadens erhvervsfremmemidler til at udvikle og strukturere det turisme-produkt, som fremtidens turister vil efterspørge i Nordsjælland.

Samtidig anbefaler Vækstforum, hvor der sidder politiske repræsentanter fra region og kommuner samt erhvervslivet,  at der skal gives 10,2 millioner kroner fra EU's regionalfond til formålet. Anbefalingen går til Erhvervs- og Byggestyrelsen, der formelt fordeler den danske del af regionalstøtten.

Hillerød borgmester Kirsten Jensen (S), der har plads i Vækstforum, er begejstret for, at der nu er penge til at udvikle koncepter for turismen.

- Med i projektet er fire ud af de fem nationalpark kommuner, så det vil helt sikkert føre nationalparken et skridt videre. Samtidig ved vi, at turismen er et område, som rummer mange gode nye arbejdspladser i de kommende år, siger Kirsten Jensen.

Turistorganisationen Wonderful Copenhagen har  i en rapport om helårsturisme i Nordsjælland vurderet, at øget helårsturisme kan give 1775 nye arbejdspladser over en seksårig periode, og at den øgede turisme efter seks år kan give 390 millioner kroner i offentlige indtægter.

Udover pengene fra EU og regionen vil de deltagende kommuner også lægge bidrag til turismeudviklingen. Hillerød Kommune giver således 1,6 millioner kroner via kommunens resultatkontrakt med turist, erhvervs og videnscenteret C4.

Helt konkret er det Hillerød, Helsingør, Fredensborg og Gribskov samt de de fire kommuner fælles turistorganisation Visitnordsjælland, der nu bliver i stand til at produktudvikle turismen i området for sammenlagt 21 millioner kroner. Derudover er der søgt om små seks millioner kroner til at uddanne og kompetenceudvikle de ansatte i turisterhvervene. Denne ansøgning behandles på næste møde i Vækstforum.

    

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik