Milliardudspil for ny vej og bane

Hvis Danmark skal høste vækst og velstand, når den faste forbindelse over Femern Bælt åbner i 2018, bør der investeres over 50 mia. kr. i nye vej- og jernbaneforbindelser i hovedstadsområdet, så Storkøbenhavn bliver et veludviklet, internationalt trafikknudepunkt med Københavns Lufthavn Kastrup som det vigtigste centrum.

Arkiv foto Foto: TV2/ Lorry

Det er et af de store pejlemærker i en ny vækststrategi fra Region Hovedstaden, som ønsker, at der bygges en ny fast tunnelforbindelse mellem Helsingør og Helsingborg til godt 32 mia. kr., skriver Berlingske Tidende lørdag.
Derudover skal der - ud over en motorvej - bygges en ny jernbane for godstog samt regional- og intercitytog mellem Helsingør og Køge via Allerød og Høje-Taastrup - et samlet projekt til 19 mia. kr. Det vil frigøre tilstrækkelig med kapacitet på Øresundsbroen til højhastighedstog mellem Oslo, Stockholm, København og Hamburg via Københavns Lufthavn Kastrup.
Formålet med strategien er at skabe en konkurrencedygtig hovedstad, der kan tage kampen op med Hamburg og Stockholm og tiltrække nye internationale virksomheder og forskning. Samtidig vil borgerne i Storkøbenhavn også opleve en styrket mobilitet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik