Migræne ødelægger unge kvinders studiedrømme

Det viser sundhedsstyrelsens nye omfattende rapport "Sygdomsbyrden i Danmark". Og tallene viser at hele 73 pct. af migrænepatienter er unge kvinder.

Dobbeltsyn, rysteture og frygtelige hovedsmerter er virkeligheden for 84.079 danske unge migrænepatienter i alderen 16-24.

Det viser Sundhedsstyrelsens nye, omfattende rapport 'Sygdomsbyrden i Danmark'.

Migrænen rammer især kvinder og det ser ud til at det påvirker deres uddannelsesmuligheder.

Hele 73 pct. af de unge, der lider af migræne er kvinder og lidelsen er mest udbredt hos danskere med en kort uddannelse.

- Folk med svær migræne har uden tvivl vanskeligt ved at klare sig gennem studierne. Tænk, hvis du ikke kan passe dine lektier. Det betyder jo, at du bliver nødt til at opgive drømmen om en uddannelse,«siger professor ved Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital Messoud Ashina til metroXpress.

Det er knap 650.000 danskere, der lider af migræne. Blandt de 16-14 årige lider hele 61.149 kvinder af migræne mens "kun" 22.930 mænd gør det samme.

Niels Egelund, professor og centerleder på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, siger at det er ny viden for ham, men at sammenhængen er klar.

- Gymnasiet og alle videregående uddannelser kræver jo, at man er der hver dag, og at man går til den med opgaver. Kan man ikke det, vil det være svært at gennemføre en længere videregående uddannelse, siger han.

Niels Egelund mener ikke der er grund til bekymring for at samfundet går glip af for mange med en høj uddannelse. For dem har vi nok af, siger han.

- Der skal også være nogen, der tager kortere uddannelser. Om det så er handicappet, begavelsesniveauet eller ambitionerne, der styrer det er underordnet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik