Mette Thiesen splitter vælgerne: "Hun tager røven på dem, der har stemt på hende"

Det er "forfærdeligt" at blive løsgænger kort tid efter et valg, mener en Nye Borgerlige-vælger. "Min stemme følger hende, hvor hun så end er," lyder argumentet fra en anden.

Mette Thiesen (NB) blev med 4.357 stemmer i Nordsjællands Storkreds valgt ind i Folketinget for Nye Borgerlige. Situationen ændrede sig, da hun mandag i et Facebook-opslag, meldte sig ud af Nye Borgerlige og blev løsgænger i Folketinget.

Det skete, kort tid inden at Nye Borgerliges hovedbestyrelse skulle mødes om en sag om Mette Thiesen og hendes kæreste.

Ifølge formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har Thiesen og hendes kæreste blandt andet sendt "intimiderende og truende" beskeder til en medarbejder i Nye Borgerlige. 

Kæresten var også indblandet i optøjer til Nye Borgerliges valgfest på valgaftenen. 

Pernille Vermund mener, at Thiesen burde give sit mandat videre til sin suppleant. Det skrev hun i en pressemeddelelse mandag aften. Her skrev hun, at partiet forgæves har prøvet at få Mette Thiesen til at tage ansvar og sige undskyld.

Vi har kontaktet Pernille Vermund for at få en kommentar. Hun henviser til pressemeddelelsen og hendes tidligere udtalelser i sagen.

quote Min stemme er gået til fup og svindel. Hun skal gå ud af politik, og stille op igen. Hun burde give sit mandat videre

Nina Bruun, stemte personligt på Mette Thiesen

Men hvad siger Nye Borgerliges vælgere i Nordsjælland til, at Mette Thiesen nu er løsgænger. 

Vi kontaktede de vælgere, der havde skrevet i kommentarsporet under Mette Thiesens Facebook-opslag. 

Nina Bruun har stemt personligt på Mette Thiesen, og hun er langt fra tilfreds med, at Mette Thiesen nu er løsgænger, og at Nye Borgerlige derfor har mistet et mandat.

– Jeg synes, at hun tager røven på dem, der har stemt på hende. At folk kort tid efter et valg kan blive løsgængere er forfærdeligt. Det er lige meget, hvilket parti de er fra, siger Nina Bruun.

Hun havde ikke stemt på Mette Thiesen, hvis hun ikke havde stillet op for Nye Borgerlige, og mener derfor at hendes stemme er gået til spilde.

– Min stemme er gået til fup og svindel. Hun skal gå ud af politik, og stille op igen. Hun burde give sit mandat videre.

Per Maximillian Haxthausen stemte også på Nye Borgerlige ved folketingsvalget. Han mener, ligesom Nina Bruun, at Mette Thiesen burde forlade Folketinget og give pladsen til sin suppleant.

– Jeg syntes, at vi, der har stemt på Nye Borgerlige, mister et mandat. Hun skal ud øjeblikkeligt og give pladsen til sin suppleant, understreger Per Maximillian Haxthausen.

Han mener, at det er for galt, at hun kan være løsgænger og modtage over 700.000 kroner om året.

Stor uenighed blandt vælgerne

Ikke alle, der har stemt på Nye Borgerlige, er enige med Nina Bruun og Per Maximillian Haxthausen.

Kenneth Tronier Tideman har stemt personligt på Mette Thiesen både ved det nuværende og det forrige folketingsvalg. Han har mødtes med hende flere gange og bakker op om hendes beslutning om at blive løsgænger i Folketinget.

– Jeg føler overhovedet ikke, at jeg har spildt min stemme. Jeg ville have spildt den, hvis jeg havde stemt på Nye Borgerlige. Min stemme følger hende, hvor hun så end er, og det er jeg glad for, siger Kenneth Tronier Tideman.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Nye Borgerliges nuværende valgperiode

  • Nye Borgerlige fik ved valget 2022 seks mandater i Folketinget.

  • Mette Thiesen fik 4.357 personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds.

  • Mette Thiesen meldte sig i mandags ud af Nye Borgerlige, og er nu løsgænger.

  • Nye Borgerlige har i dag fem mandater i Folketinget.

Kilde: Altinget

Han tror ikke, at Mette Thiesen kommer til at være løsgænger i hele valgperioden.

– Jeg tror ikke, det er permanent. Hun finder et andet parti, når hun selv har fået noget ro i sindet, og så fortsætte hun sin politiske karriere derfra, siger Kenneth Tronier Tideman.

Jørgen Sibbesen stemmer også på Nye Borgerlige og er enig med Kenneth Tronier Tideman. Mette Thiesen var en af hovedårsagerne til, at han stemte på partiet, og han tror ikke, at hendes holdninger har ændret sig.

– Det kan godt være, at hun ikke er medlem af Nye Borgerlige længere, men jeg tænker, at hendes politiske holdninger er de samme. Jeg tror stadigvæk, at hun får et samarbejde med Nye Borgerlige.

Vi har forsøgt at kontakte Mette Thiesen for at få en kommentar, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser. 

Denne artikel er blevet til i samarbejde med journalistuddannelsen på RUC.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Politik

1_1_Sekvens.00_02_04_19.Still002

play"Jeg håber, vi får en statsminister med mørk hudfarve snart"

20221011-185629-L-4538x2547ma

Udvalg skal drøfte kritik af advokatundersøgelse ved ekstraordinært møde

Daryna Yevpak

playKommune siger undskyld til ukrainere i speget boligsag

20200118-155319-L-1920x1077we

Kommune vil se på, om folkeskoleelever skal møde senere


Region Hovedstaden


Forsiden lige nu

Se flere