Menneskesmugling: Anklager anker frifindelse af Annika Holm

Københavns Byret frifandt fire unge for menneskesmugling, men nu skal sagen for landsretten.

Den 26-årige Annika Holm Nielsen blev i forrige uge forkendt for menneskesmugling ved København Byret, men nu skal sagen i Landsretten. 

Det er dog ikke en beslutning, der vælter Annika Holm Nielsen af pinden. 

Hun er klar til endnu en tur i retten, og regner med at blive frikendt. 

- Jeg forventer samme resultat som i byretten. Jeg tager retsagen, som den nu kommer, og jeg står samme sted som før. Vi kæmper stadig for at ændre Danmarks flygtningepolitik, siger Annika Holm Nielsen i dag til TV 2 Lorry.

Annika Holm Nielsen og tre andre aktivister var tiltalt for at smugle i alt 17 flygtninge over Øresund sidste efterår, og ifølge anklagemyndigheden burde den forbrydelse udløse op til to års fængsel. 

Derfor var anklageren også noget utilfreds, da byretten ikke fandt beviserne stærke nok til at dømme tiltalte. 

- I den her sag har der har været en stribe beviser. Der har været opslag fra facebook. Artikler i danske og svenske medier. Der har været både tv-interviews og radio-interviews, som efter min mening har understøttet, at de havde smuglet de her flygtninge, sagde han til TV 2 Lorry umiddelbart efter frifindelsen. 

 

I Københavns Byret fremlagde anklager Jesper Holm tv-interview og avisartikler som bevis for, at smuglingen af de 17 personer havde fundet sted.

Men det gav Annika Holm Nielsens forsvarer, Hanne Reumert, ikke meget for.

Hun påpegede, at politiet ikke at havde talt med de personer, som ifølge anklageren var blevet smuglet ind i Sverige.

Dermed var der ikke bevis for, at de faktisk var flygtninge, mente Hanne Reumert.

- Jeg tror, at det hele har været et mediestunt fra de tiltaltes side. De har kun foregivet at smugle flygtninge for at få taletid i medierne, så de kunne kritisere den danske udlændingelovgivning, sagde hun i retten.

Og Københavns Byret var tilsyneladende enig, da den frifandt alle fire tiltalte.

I tv-indslaget herunder kan du se og høre aktivistens forklaring på frifindelsen den 11. oktober. 

Nyhedsudsendelse: 19:30 - 11. okt. 2016

Ud over Annika Holm Nielsen drejede det sig om en 21-årig mand, som var tiltalt for at have hjulpet med at smugle tre af flygtningene samt to andre, der var tiltalt for at have hjulpet med at bringe en enkelt flygtning til Sverige.