Massivt pres på 1813 - flere kan slet ikke komme igennem

Akuttelefonen har ekstraordinært travlt 1. juledag. Enkelte borgere har oplevet ikke at kunne komme igennem. Det kan ske, når over 250 ringer 1813 på samme tid.

Akuttelefonen, som skal hjælpe personer med akutte skader eller sygdomme, er ramt af ekstraordinær lang ventetid første juledag.

TV 2 Lorry ringede ved middagstid flere gange til Akuttelefonen, og hver gang lød beskeden, at der er mere end 70 minutters ventetid.

Ved de to første opkald nåede TV 2 Lorrys journalist dog ikke engang at komme i kø, før opkaldet blev afbrudt.

Region Hovedstadens pressevagt har efterfølgende oplyst til TV 2 Lorry, at Akuttelefonen har så travlt, at enkelte borgere har oplevet ikke at kunne komme igennem.

"Det kan ske, når over 250 ringer 1813 på samme tid," svarer regionens pressevagt i en mail til TV 2 Lorry.

Kvinde opgav at vente 90 minutter i kø

Sussan Balleby er en af de borgere, som forgæves har forsøgt at komme igennem til 1813. Da det endelig lykkedes, lød svaret, at hun skule vente i telefonkø i 90 minutter.

- Jeg har en syg pårørende, som jeg har forsøgt at få hjælp til, men måtte opgive på grund af den urimeligt lange ventetid. Det giver jo ikke mening at vente så længe, siger hun til TV 2 Lorry.

Sussan Balleby, der selv har sygefaglig baggrund, mener, det er et generelt samfundsproblem, at syge borgere skal vente så længe på at få hjælp.

- Mange sidder måske med et sygt barn, og hvad gør de ude på plejehjemmene, hvis de skal have hjælp. Jeg synes, det ville klæde regionen at melde noget ud offentligt omkring, hvad det er, der sker, siger hun.

Efter TV 2 Lorrys henvendelse har Region Hovedstaden slået et opslag op på Facebook og Twitter, hvori de skriver, at de beklager den forlængede ventetid og de gener, det medfører.

"Vi arbejder på at besvare alle opkald så hurtigt som muligt," skriver regionen, der samtidig henviser akut- og livstruende syge borgere til at ringe 1-1-2.

TV 2 har talt med flere forskellige regioner i landet, som oplyser, at  vagtlæger og akuttelefoner hårdt presset i juleperioden 

Det gælder særligt dagene omkring juleaften og nytår, hvor mange danskere ringer til vagtlægen.

Ifølge regionerne er der mange forklaringer på, hvorfor netop disse dage er ekstra travle.

- Men det handler nok om, at flere praktiserende læger har lukket, og at der er mange årstidsbestemte sygdomme i øjeblikket, oplyser Region Hovedstaden til TV 2 juleaften.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Demonstration mod ghettolisten

playTil kamp for Mjølnerparken: Ny liste er "urimelig, umenneskelig og diskriminerende"

20080102-145005-6-1920x1283we

Marginaler sender nyt boligkvarter på forhadt liste - nu reagerer borgmester

20191203-163142-2-1920x1279we

playHer er de: Flere boligområder ryger af forhadt liste - et nyt er kommet på

kanalrundfart

playEfter forslag om fri badning i Københavns Havn: "Vi frygter en ulykke"


Region Hovedstaden


Forsiden lige nu

Se flere