Massivt overarbejde: Betjente har 1 million timer til gode

De mange betjente har igen oparbejdet en enorm overarbejdspukkel, der blandt andet skyldes bevogtningsopgaver i København.

1.030.415 timers tilgodehavende frihed. 

Så mange timer har landets betjente til gode ifølge Rigspolitiets seneste opgørelse fra august 2016, viser den seneste sammentælling. Det skriver Politiken i dag.

Hovedårsagerne er ikke overraskende: Grænsekontrol mod syd og bevogtningsopgaver i København på grund af forhøjet terrorberedskab. 

Ifølge formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er følgerne et slidt korps plaget af sygefravær og frustrationer over aldrig at kunne holde fri. Men nu går det ikke længere, lyder det.

 - Rigspolitiet er nødt til at prioritere benhårdt i opgaverne, indtil overarbejdet er afviklet. Man er nødt til at rette det til nu, ellers står vi med det samme problem igen om et år, siger Claus Oxfeldt til Politken.

 - Betjentene vil ikke have penge. De vil have fri. Af hensyn til deres helbred og familieliv, siger formanden.

Det er ikke lykkedes at få en aktuel kommentar fra Rigspolitichefen, men økonomidirektør i Rigspolitiet Nikolaj Veje skriver i en mail til Politiken, at antallet af overarbejdstimer er aktuelt højt, men faldende.

 - Der er ingen tvivl om, at der har været et stort ressourcepres på politiet det seneste halvandet år. Det er klart, at de store opgaver ved grænsen og til terrorberedskabet giver os udfordringer - men vi gør, hvad vi kan, for at løse udfordringerne bedst muligt under hensyntagen til både opgaveløsningen og personalet, lyser det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere