Måske den kraftigste novemberstorm i 34 år

'Gorm' kan blive den kraftigste novemberstorm siden 1981.

Stormen 'Gorm' er på vej, og den kan blive et voldsomt bekendtskab.

Flere modeller spår således, at man kan få middelvinde af stærk storm, eller sågar orkan, tæt ved den jyske vestkyst. Hvis disse prognoser holder, betyder det, at vi kan blive udsat for den kraftigste novemberstorm, siden en berygtet novemberstorm, der hærgede fra den 23. til den 25. november 1981.

Dengang nåede middelvinden i Thyborøn fuld orkan med 35 m/s, mens vindstødene ved Silstrup i Thy, nåede 42,7 m/s, skriver tv2.dk.

Og selvom det primært er den jyske vestkyst, der må stå for skud, skal man også skal være opmærksom på stormen her i TV 2 Lorrys område.

- Selvom det sandsynligvis bliver værst i Jylland, er der fare for vindstød af stormstyrke. Især vil nordkysten, Køge Bugt og sandsynligvis også Amager stå for skud, sagde meteorolog Thomas Mørk lørdag.

DMI varsler søndag morgen om vindstød af stormstyrke på Midtsjælland, Stevns, Køge Bugt, Københavns Vestegn, København og Amager, Lejre, Roskilde, København Nord, Frederikssund, Fredensborg og Hillerød.

DMI har søndag morgen også udsendt et varsel om storm med vindstød af orkanstyrke for København og Nordsjælland.

Begge varsler er gældende fra søndag klokken 20 til mandag klokken 06.

Vindstød af stormstyrke kan medføre, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er stor sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik, oplyser DMI.

Stormen 'Gorm' vil ifølge TV 2 Vejret blive en kort, men heftig affære.

- Stormen bevæger sig meget hurtigt. Det er ikke et langvarigt stormvejr, men mens det står på, kan det blive meget hidsigt, siger meteorolog Jens Ringgård Christiansen søndag.

Danmark begyndte at navngive storme i 2013, og indtil videre er vi blevet ramt af Allan, Bodil, Carl, Dagmar, Egon og Freja.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere