Mand fængslet for tricktyverier mod ældre - tre efterlyses

Politiet efterlyser fortsat to mænd og en kvinde, som mistænkes for at stå bag flere tricktyverier mod ældre borgere i Storkøbenhavn. Senest er en 46-årig mand blevet anholdt i sagen.

Her ses tre af de mistænkte, som stadig er på fri fod. Det drejer sig om en kvinde og to mænd. Foto: Københavns Vestegns Politi - efterlysningsfoto

Københavns Vestegns Politi har opnået et gennembrud i en større sag om tricktyverier vest for København.

Tidligere på ugen efterlyste politiet tre mænd og en kvinde, som de mistænkte for at stå flere tricktyverier i blandt andet Søborg, Herlev og Ballerup.

Fredag er den ene af de fire mistænkte, en 46-årig østeuropæisk mand, blevet varetægtsfængslet 14 dage, oplyser anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Læs også Politi efterlyser fire tricktyve: Narrer ældre borgere

Politikredsen oplyste tidligere på ugen, at de efterforsker syv forhold, hvor der samlet er mistet penge for omkring 50.000 kroner. På det tidspunkt var det dog blot det foreløbige tal.

- Der er typisk tale om, at ældre medborgere først får afluret deres PIN-kode ved kassen i et supermarked, bliver fulgt et stykke væk derfra og så får frastjålet deres kreditkort i forvirringen ved et tricktyveri – og derefter bliver kontoen lænset i hæveautomater, sagde politikommissær Jørn Møller Nielsen, Københavns Vestegns Politi.

Borgeres henvendelser førte til anholdelse

Ifølge Jørn Møller Nielsen ved politiet, at kvinden er rumænsk statsborger og indrejst i Danmark i oktober.

Her ses den mistænkte kvinde. Foto: Københavns Vestegns Politi

Det var tidligere på ugen uvist, hvem de tre mænd er, og hvor de fire opholdt sig henne. Men med anholdelsen af den 46-årige kunne noget tyde på, at nettet er ved at stramme sig om resten af den formodede tricktyvbande.

Københavns Vestegns Politi skriver i et supplerende tweet, at de har modtaget mange henvendelser sagen, som var med til at føre til anholdelse af den 46-årige østeuropæiske mand.

Mistænkt kvinde B. Foto: Københavns Vestegns Politi

Her ses en anden mistænkt mand i sagen. Politiet har døbt ham 'mistænkt D'. Foto: Københavns Vestegns Politi

Her ses en af de mistænkte mænd. Politiet har døbt ham 'mistænkt C'. Foto: Københavns Vestegns Politi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik