Malmø vært for international vindenergikonference i 2017

Konferencen World Wind Energy Conference WWEC skal afholdes i Malmø i 2017. Byens miljøprofil har givet anledningen til værtskabet.

Foto: TV2/Lorry

  "Vi har valgt Malmø, som i dag er en af verdens mest bæredygtige byer. Malmø har blandt andet et mål om at blive 100 procent forsynet af vedvarende energi i 2030. Det gør Sverige og Malmø til et meget spændende valg", siger Ulla Hedman Andrén, chef for Svensk Vindkraftforening.

Malmø har flere koblinger til vindenergibranchen. Blandt andet har Vestas sit nordeuropæiske salgskontor i byen og bestyrelsesformanden Bert Nordberg bor i Malmø. Desuden fremstiller tyske Enercons datterselskab EWP vindmøller i havnen.

Men sammenlignet med Danmark står den svenske vindenergi for en mindre andel af det samlede elforbrug. Ifølge Svensk Vindenergi stod vindmøllerne for cirka syv procent af elforbruget i 2013 og i Danmark viser tal fra Energinet, at vindenergien stod for en tredjedel.

Konferencen World Wind Energy Conference arrangeres årligt. I april er Shanghai vært for konferencen og i 2013 blev den afholdt i Havana, hvor 560 personer fra 42 forskellige lande deltog. (News Øresund).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik