Malmö og København uddyber samarbejdet - politisk topmøde i dag

Vækst, koordinering på arbejdsmarkedet og marketing af Øresundsregionen står på dagsordenen, når Københavns overborgmester Frank Jensen og økonomiudvalget i dag træffer toppolitikerne i Malmö.

Øresundsbroen Foto: TV2/Lorry

Mødet afsluttes med, at politikerne sammen oplever semifinalen af Melodi Grand Prix.

"Vi skal diskutere, hvordan vi kan uddybe og konkretisere samarbejdet. Hver for sig er København og Malmö for små spillere på den internationale arena, men da vi f.eks. arrangerede konferencen Investor Summit sidste uge, fremhævede mange af investorerne vigtigheden af at stå frem som en større enhed", siger Malmös borgmester Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Hun peger på flere eksisterende og mulige samarbejdsprojekter.

"Vi ser på, hvordan vi sammen kan arbejde med vækst, hvordan ledige stillinger kan besættes på begge sider af Sundet, hvordan vi kan markedsføre os udadtil, hvordan vi kan udforme fælles retningslinjer for bæredygtigt byggeri, og hvordan vi kan hjælpe nyetablerede virksomheder", siger hun.

Det er de højst opsatte politikere der mødes i dag. Ud over Katrin Stjernfeldt Jammeh og Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er det henholdsvis kommunalbestyrelsen og den politisk valgte forvaltning i Malmö og økonomiudvalget i København. Ind imellem møderne samarbejder tjenestemændene om konkrete områder.

"Det giver en smidighed i samarbejdet. At vi politikere træffes et par gange om året ville ikke give så meget, hvis det var det eneste der skete, men nu kan vi diskutere hvordan samarbejdet skal udvikles, samtidigt med at vi ser det blive konkret", siger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik