Mænd får flest skader på skiferien

Styrtløb, slalom og offpiste er en del af manges skiløb. Men de sjove aktiviteter i sneen kan have en bagside - særligt hvis du er mand.

Mænd fra Region Hovedstaden kommer oftere galt af sted på løjperne på skiferien i forhold til kvinder.

Det viser nye tal fra forsikringsselskabet Topdanmark.

De seneste tre år har mænd stået for 60 procent af alle skiskader, mens kvinder har stået for de resterende 40 procent.

Det er kun anmeldte skiskader, der tæller med i undersøgelsen.

- Mænd fra Region Hovedstaden i alderen 40-55 år har flest skiskader ifølge vores tal. Vi ved ikke hvorfor, men det kan have noget at gøre med mænds ski-adfærd. De er til tider mere villige end kvinder til at tage risici, også når de står på ski,  siger Rasmus Ruby-Johansen, der er skadedirektør for Topdanmark, i en pressemeddelelse.

Nogle glemmer desværre deres rejseforsikring, når de tager på skiferie eller tror, at de er godt nok dækket, hvis de blot har en ulykkesforsikring.

Derfor anbefaler Topdanmark, at man har styr på sine forsikringer herunder rejseforsikring med skidækning, inden man tager afsted på skiferie.

Samtidig minder UlykkesPatientForeningen om, at selvom man får fornyet sit blå sygesikringskort, er man ikke tilstrækkelig dækket, hvis man kommer til skade eller forvolder skade i forbindelse med en skiferie.

- Du skal stadig have styr på din indbo-, rejse- og ulykkesforsikring for at være sikret, inden du tager af sted. Vi anbefaler, at folk har de relevante forsikringer, siger Bente Elton Rasmussen fra UlykkesPatientForeningen i pressemeddelelsen.

Tre gode råd fra UlykkesPatientForeningen inden skiferien:

Yngre får færre skiskader

Den aldersgruppe, der får færrest skader på ski, er hovedsageligt dem i slut 20’erne til midt 30’erne, viser tallene.

Når skiturister i alderen 40 til 55 år anmelder flere skader end de yngre skiløbere, kan det skyldes, at nogle i den aldersgruppe  er i dårligere form. Desuden kan der også være forskel på kørselsmønsteret.

- Det er vigtigt, at man er i god form og har trænet inden sin skitur, ellers vil man have større risiko for at få en skade efter et fald på ski – det gælder for alle aldersgrupper og bliver vigtigere med alderen. Vi ser også alvorlige skader hos unge mennesker, som i nogle tilfælde skyldes en mere hasarderet adfærd på løjperne, siger Rasmus Ruby-Johansen.

Han anbefaler derfor, at man træner hjemmefra til skiferien, så kroppen er i form og i øvrigt kører efter forholdene. De færre skader hos yngre personer kan også skyldes, at nogle unge glemmer rejseforsikringen.

Otte råd fra Falck, der nedbringer risikoen for skiskader:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere