Madspild fra Roskilde Festival ender hos de hjemløse

Op mod 30 tons mad ender nu på tallerken hos udsatte borgere. Foreningen Stop Af Madspild indsamler dagligt madresterne under festivallen.

Når 130.000 festivalgæster skal stille sulten, er der nok at vælge imellem. Udvalget i de 145 madboder er stort, og det er madspildet også.

-Vi samler mad sammen fra 125 boder, kører det til Slagteriskolen, hvor vi køler det ned, eller tilbereder det videre, og så kører vi ud til blandt andet forskellige væresteder,"fortæller Kevin Bendix, der er logistikchef på Stop Spild Af Mad.

Logistikken skal naturligvis være i orden, når maden skal transporteres, opbevares og videregives inden for fødevarereglerne.

Stop Spild Af Mad har udviklet en App, der overvåger fødevaren fra den bliver udleveret i en af boderne,til den står på bordet på et af de 85 storkøbenhavnske herberger eller asylcentre, der er med i ordningen.

Fødevareminister Dan Jørgensen (Socialdem.) er begejstret for ordningen. Han besøgte projektet idag, og var meget tilfreds, men hvad han så:

-Jeg er yderst imponeret. Der er styr på det hele, fødevaresikkerheden er i orden, og maden smager dejligt, siger han til os.

Foreningen Stop Spild Af Mad regner med at redde 30 tons spiselig mad fra at havne i skraldespanden under festivalen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

Usædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere