Livreddende projekt når milepæl: Nu har Region H 25.000 hjerteløbere

Hjerteløber-projektet er på lidt over halvandet år blevet en succes i Region Hovedstaden, hvor man nu har rundet 25.000 tilmeldte hjerteløbere.

25.000 borgere i Region Hovedstaden har meldt sig som hjerteløbere. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø - Ritzau Scanpix

Hvert minut uden førstehjælp falder chancen for overlevelse med 10 procent, når en person har fået et hjertestop.

Derfor er det ekstremt vigtigt, at hjælpen kommer hurtigt, og her har hjerteløberne en livsvigtig opgave: At nå frem før ambulancen og gå i gang med førstehjælp.

Derfor er det også værd at markere, når Region Hovedstaden alene nu har rundet 25.000 tilmeldte hjerteløbere. Akutberedskabet opdagede, at de havde passeret 25.000-mærket, da de opgjorde de tilmeldte hjerteløbere i forbindelse med en ny hjerteløberkampagne den 1. april.

Det tal begejstrer regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (Soc.dem).

- Det er fantastisk, at vi har 25.000 hjerteløbere. Hjerteløberne gør en kæmpe indsats og er en stor hjælp til vores akutberedskab. De sikrer, at vi som borgere kan føle os endnu tryggere, siger regionsrådsformanden.

En opgørelse viser, at i fire ud af ti tilfælde ankommer hjerteløberen før ambulancen. Og det er netop i tidsrummet mellem opkaldet til alarmcentralen og ambulancens ankomst, at hjerteløberen er allermest afgørende. For i det tidsrum kan de meget vel være de eneste, der kan hjælpe vedkommende med hjertestop.  

Ny kampagne skal skaffe flere hjerteløbere

Sofie Hæstrop Andersen, TrygFonden og Akutberedskabet drømmer om, at tallet kan blive endnu højere end fire ud af ti. TrygFonden har derfor igangsat en kampagne, der forhåbentlig kan få flere til at melde sig som hjerteløbere.

- Kampagnen er rigtig vigtig, for vi skal sikre, at flere får hjælp i tide. Vi ved, at hvert minut tæller i sådan en situation, og derfor skal vi ikke stoppe med at rekruttere, selvom vi er nået 25.000, siger Sophie Hæstorp Andersen.  

Hjerteløber-projeketet blev sat i søen den 1. september 2017.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik