Let spil for eksamenssnydere

Papirlappen med løsninger på toilettet er nu erstattet af nettets mange muligheder, når der skal snydes til eksamen. It-vejleder på Frederiksborg Gymnasium og HF erkender problemet.

Undervisningsministeriet erkender problemstillingen, men der bliver løbende arbejdet på at forbedre kontrollen. Foto: TV2/Lorry

Snyd er langtfra noget nyt fænomen, men det er blevet nemmere ved prøver, hvor de studerende har adgang til internettet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- I praksis kan vi ikke garantere, at eleverne ikke snyder. Tidligere kunne vi heller ikke garantere, at de ikke snød ved at lægge noget ude på toilettet til den næste, der kom derud, men der er ingen tvivl om, at det er blevet nemmere at snyde nu, siger it-vejleder Gert Uttenthal Jensen fra Frederiksborg Gymnasium og HF.

Undervisningsministeriet erkender problemstillingen, men der bliver løbende arbejdet på at forbedre kontrollen.

Derudover er man ved at tilpasse selve eksamensopgaverne til den digitale virkelighed.

- Der er over 50 skriftlige prøver i gymnasiet, så det er et flerårigt udviklingsprojekt at ændre. Vi har introduceret ændringer i 15-20 prøver og er i gang med yderligere 10. De sidste cirka 20 ligger i pipeline, siger Rasmus Vanggaard Knudsen, der er kontorchef i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, til avisen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik