Laserbehandling har givet Helle sexlysten tilbage

Ligesom 500.000 andre danske kvinder har Helle Stougaard haft store gener af tørre slimhinder. Nu har en ny behandlingsmetode genskabt fugtbalancen.

Foto: Ida Høgh

Da Helle Stougaard fra Valby rundede de 50 år, viste overgangsalderen sig i form af tørre slimhinder.

- Min kæreste og jeg var især meget generet af det ved samleje, og det gjorde også ondt, når jeg tissede, fortæller hun.

Nu har jeg fået lyst til sex igen, for der er ikke noget, der gør ondt mere. Det føles næsten som at være 40 igen.

Helle Stougaard

Men nu har Helle Stougaard været en del af et pilotprojekt på Hvidovre Hospital, hvor en gruppe gynækologer, som de første i Danmark, har testet en helt ny behandling, hvor man bruger laserstråler til at genskabe fugtbalancen i skeden.

- Nu har jeg fået lyst til sex igen, for der er ikke noget, der gør ondt mere. Det føles næsten som at være 40 igen, siger Helle Stougaard.

For at opretholde fugtbalancen skal man først have tre laserbehandlinger inden for tre-fire måneder og derefter en behandling cirka en gang om året.

En ny behandling

Hidtil har man kun tilbudt hormonbehandling til kvinder med tørre slimhinder, men den type behandling kan man kun få i fem år. Laserbehandlingen kan man få, så længe man vil.

- Det er en fin ting med et supplement til det eksisterende tilbud. Det er også godt at få italesat den her problemstilling, idet der faktisk er rigtig, rigtig mange kvinder, der går rundt med de her problemer, som man faktisk kan gøre noget ved, fortæller Charlotte Marx. Hun er en af de gynækologer, der står bag pilotprojektet.

Pilotprojektet har vist, at laserbehandlingen har virket på de 15 kvinder, der har deltaget i forsøget, og i Aarhus starter de nu et større forskningsprojekt på baggrund af pilotprojektet fra Hvidovre. Man kan allerede få laserbehandlingen på 8 private klinikker i Danmark - heruner fire i Region Hovedstaden som kan ses herunder.

Sådan foregår behandlingen:

HER KAN MAN FÅ BEHANDLINGEN I REGION HOVEDSTADEN

Klinik MonaLisa Frederiksberg
Falconér Alle 63.3
2000 Frederiksberg
Speciallæge i gynækologi: Michael Parslov
Telefon: 5361 6662
 
Klinik MonaLisa HILLERØD
Nordre Jernbanevej 17
3400 Hillerød
Speciallæge i gynækologi:: Agnete Vedsted-Jakobsen Telefon 5363 6662
 
Klinik MonaLIsa KØBENHAVN NV
Lygten 2C . 4 sal (elevator)
2400 København NV
Speciallæge i gynækologi: Lisbeth Bach Elving Telefon 5360 6662
 
Klinik Monalisa KØGE
Slotsgade 9, Vallø
4600 Køge
Speciallæge i gynækologi: Stine Fürst
Telefon 5362 6662

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik