Larmende borgere skal skræmme råger væk

Borgere bevæbnet med grydelåg, hundeproppistoler og fodboldhorn bliver nu sat ind i kampen mod råger i Egedal Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto, råger Foto: TV2/ Lorry

Natursagsbehandler i Egedal Kommune Mette Thornholm har nemlig engageret en gruppe borgere i Smørum til at larme morgen og aften for at skræmme de to kolonier af råger væk, der har slået sig ned med skrig og fuglelort i området ved Gammeldamsgård og Skt. Hans Sø i Smørum.

Tidligere har Egedal Kommune sendt jægere ud for at reducere bestanden ved de to kolonier, men nu har Center for Miljø og Teknik iværksat en ny kampagne, der skal skræmme fuglene til at flytte ud til det nærliggende naturområde, hvor de ikke generer så meget.

- Erfaringer fra andre kommuner viser, at skræmmekampagner har en betydelig effekt - og så slipper vi for at skyde fuglene, siger Mette Thornholm i en pressemeddelelse fra kommunen.

Det kræver en fælles indsats at flytte kolonierne

Rågerne slog sig ned forrige weekend og siden har engagerede borgere allerede skræmt fuglene. Nu mangler bare den sidste indsats, før kolonierne flytter sig, men det kræver hjælp fra borgerne i området.

- Vi kan ikke løfte opgaven alene og har brug for, at flere borgere i området har lyst til at deles om nogle morgen- og aftenvagter de næste par uger, hvor de kan gå ud og larme med grydelåg og alt muligt andet for at få fuglene til at opgive redebyggeriet, siger Mette Thornholm.

Hvis du bor i området omkring Gammeldamsgård og Skt. Hans Sø i Smørum og vil vide mere om, hvordan du kan deltage i kampagnen, kan du kontakte Mette Thornholm på mette.thornholm@egekom.dk, telefon 72 59 73 20.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik