Lange ventelister og 1813 – sygehusene er til debat i aften

Udfordringerne står i kø i Region Hovedstaden. Ni spidskandidater står i aften på mål for deres beslutninger og peger på løsninger.

Det er nu snart fire år siden, at akuttelefonen 1813 afløste den gamle lægevagtsordning i Region Hovedstaden. Helt fra begyndelsen har 1813 været ramt af rekrutteringsproblemer, ikke mindst fordi det ikke er lykkedes regionen at lave en aftale med de praktiserende lægers organisation, PLO. Men også ventetiderne på at komme igennem på telefonen har været alt for lange. Målet er at 90 % af borgerne skal have deres opkald besvaret indenfor tre minutter. Det gennemsnit er ikke nået en eneste måned siden opstarten i 2014. Men hvad skyldes problemerne? Og hvorfor var ventetiderne kortere i den gamle vagtlægeordning? Det er nogle af de spørgsmål regionsrådspolitikerne i aften skal svare på.

Men det stopper ikke her. Hospitalerne i Region Hovedstaden har fået nyt IT-system, den elektroniske patientjournal Sundhedsplatformen. Systemet har siden opstarten fået hård kritik af lægerne. Mange bruger nu endnu mere tid foran computeren end før – og dermed mindre tid på patienterne. Det kan ses på ventetiderne. Lægerne når simpelthen at se færre patienter hver dag end tidligere. Er det amerikansk udviklede system simpelthen ikke foreneligt med det danske sundhedssystem, eller skal lægerne bare lære at arbejde på en anden måde? Det får dine folkevalgte regionsrådspolitikere i aften lov at svare på.

Debatten i aften

Vi sætter hele vores udsendelse klokken 19.30 af til debatten og kører videre på TV 2 Lorrys egen kanal Lorry+. Du kan også streame udsendelsen live på tv2lorry.dk/live.

Det bliver 40 minutters debat om forholdene på dine sygehuse, om psykiatrien, om forholdet mellem kolde og varme hænder blandt regionens ansatte og ikke mindst om, hvordan vi sikrer patienterne i en tid med flere ældre og et stærkt stigende befolkningstal i hovedstadsregionen.

Kandidaterne

De inviterede spidskandidater er; Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokraterne, venstres Martin Geertsen, Henrik Thorup fra Dansk Folkeparti, Marianne Frederik fra Enhedslisten, Christoffer Buster Reinhardt fra de konservative, Jens Mandrup fra SF, Niels Høiby fra Liberal Alliance, Ken Petterson fra Alternativet og Karin Friis Bach fra det radikale venstre.

Der er 41 pladser i regionsrådet og bor du i Region Hovedstaden kan du her blive meget klogere på regionens opgaver og udfordringer og ikke mindst møde alle de opstillede kandidater til valget i Region Hovedstaden 21. november.

Bor du i Region Sjælland kan du se dine regionsrådspolitikere debattere Region Sjællands udfordringer her.

  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere