Mest brugt i hovedstaden: Læge-app er blevet Danmarks mest populære efter én sætning

Coronakrisen har ramt erhvervslivet hårdt, men der er også visse virksomheder, som oplever enorm succes netop på grund af virusudbruddet.

- Til alle jer, der måske holder jer lidt tilbage i god mening: Vi har tid til jer. Kontakt din egen læge, hvis dit helbred ikke er, som det burde være, de sidder klar på telefon, mail og video. Man kan også tilgå lægen via appen "MinLæge", der er blevet udvidet til også at kunne facilitere videokonsultationer.

Sådan lød ordene fra Christian Freitag, der er formand for PLO, ved et pressemøde den 1. april med en række styrelser.

Og netop derfor oplever Trifork Public A/S, der står bag appen MinLæge, stor succes i disse tider.

App'en har oplevet en helt enorm interesse under den halvanden måned lange nedlukning af Danmark - selvom den ellers levede et stille liv i cyberspace.

- Den levede et stille liv omkring sit etårs fødselsdag januar 2020. Men siden marts er det helt eksploderet med nye downloads, fortæller Karen S. Jørgensen, der er vice president i Health Care hos Trifork Public A/S og har været med til at udvikle MinLæge fra start, til TV 2 Lorry.

Med app’en, der kan downloades til ens smartphone, kan man få foretaget en videokonsultation hos sin læge. Noget der i sagens natur har været stor efterspørgsel på i en periode, hvor mange har forsøgt at begrænse, hvor meget de har bevæget sig ud.
 
Efter videokonsultationer blev en mulighed under de første uger af coronakrisen, blev den brugt omkring 2.300 konsultationer gange i alt. Nu bliver der foretaget 2.500 konsultationer hver evig eneste dag, oplyser Karen S. Jørgensen.

"Da det blev sagt på pressemøder, eksploderede det"

Især henvisningerne fra statsminister Mette Frederiksen og Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, og PLO-formanden Christian Freitag har givet app’en luft under vingerne. I dag er den dermed Danmarks mest downloadede app, der er hentet mere end 421.100 gange.

- Man lavede et lille pilotprojekt med videokonsultationer. Og da det blev sagt på pressemøder, så eksploderede det helt. Vi kunne simpelthen se det på antallet af downloads, da det blev sagt i TV.

- Vi har haft svært ved at forudsige, hvordan det ville gå, og det er svært at planlægge, siger Karen S. Jørgensen.

Derfor måtte der handles hurtigt, da den lille app blev populær. Pludselig skulle kapaciteten skrues i vejret, ligesom forskellige faldgruber i brugerfladen også skulle justeres.

- Vi har nedsat et hyper-care-team med alle de samarbejdspartnere, som har siddet på daglig basis og holdt øje med, hvordan det er gået. Og så har vi haft folk til at sidde nærmest 24/7 til at overvåge og udvide kapacitet efter behov, forklarer Karen S. Jørgensen.

Og har der også været brug for.

Sådan så det ud, da appen MinLæge blev præsenteret på et af de utallige pressemøder, som sundhedsmyndigheder og ministerier har afholdt i forbindelse med corona-krisen.
Sådan så det ud, da appen MinLæge blev præsenteret på et af de utallige pressemøder, som sundhedsmyndigheder og ministerier har afholdt i forbindelse med corona-krisen.
Foto: Screendump / TV 2

App ekstremt populær - særligt i hovedstadsområdet

De seneste tal data viser, at der per 27. april var blevet afholdt over 33.000 videokonsultationer gennem MinLæge-appen.

Samtidig viser data, at det særligt er i Region Hovedstaden, borgerne har taget teknologien til sig. Ialt 9.262 videokonsultationer er således blevet afholdt mellem patient og læge i hovedstadsregionen - og det er rekordmange i forhold til de andre regioner.

Hos Trifork Public A/S glæder man sig over, at borgerne i Danmark har taget teknologien i brug i så stor stil, som det er tilfældet - endda med det, der bare startede som et lille, ukendt pilotprojekt.

- Nu har vi pludselig den omvendte verden, hvor et pilotprojekt udviklede sig til at blive et nationalt projekt indenfor sundhed, fordi man kan lave videokonsultationer, siger Karen S. Jørgensen.

Selvisolation har banet vejen for digitalt samvær

Hun understreger også, at udviklingen, vi ser i Danmark for tiden, smitter af på en række aktører, der alle arbejder med at udvide rammerne for, hvad der kan lade sig gøre digitalt.

- Hvis man havde sagt for et par år siden, at man kunne gå til lægen digitalt med video, var der nok ikke mange, der ville tro på, at det kunne noget. Men det her viser hvert fald, at man godt kan skabe tryghed og nærhed, selvom det sker i et digitalt rum. Der er ingen tvivl om, at det bliver interessant at se, hvilke muligheder, det har skabt, når vi når ud på den anden side.

Appen MinLæge er blevet skabt gennem et samarbejde mellem PLO, KL, Danske Regioner, Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhedsdatastyrelsen og PLSP A/S. Trifork Public A/S har stået for udviklingen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik