Kvalitet i børnehaver spiller ingen rolle

Kvalitet og pædagogik spiller ingen rolle i, at Roskilde Kommune har udpeget tre børnehaver til lukning.

Det undrer forældrene i Fuglebakken og Jættestuen, der er kommunens to mindste børnehaver og derfor er nemme at lukke. Men en fjerdedel af børnene har specielle behov og kan ikke være i en stor institution, og derfor får de brug for specialtilbud eller støttepædagoger, hvis børnehaverne lukker.

- Ved at lukke de små institutioner går kommunen imod sin egen politik om at inkludere flere i normalområdet. Det er både politisk idioti, det er økonomisk dyrt, og det er synd for børnene, siger Klaus Frovin Jørgensen, forælder i Fuglebakkens Børnehave, til DAGBLADET Roskilde.
En rapport fra kommunens specialpædagogiske rådgivning konkluderer, at børnehaven kan noget særligt med hensyn til at have plads til såkaldte gråzonebørn. Det har slet ikke været med i overvejelser om lukningen.
Næstformand i Skole- og børneudvalget Peter Madsen (V) bekræfter, at pædagogikken ikke har spillet nogen rolle og erkender, at forældrene har en pointe.

- Det synspunkt kan jeg udmærket godt forstå, og jeg vil også godt være med til, at det indgår i behandlingen, når vi skal træffe den endelige beslutning. På den anden side skal vi i givet fald finde et andet sted at spare, og det er ikke helt let, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere