Kriminaliteten trives i Hovedstadsområdet

14 ud af landets 15 mest kriminelle kommuner ligger her i Hovedstadsområdet. Det viser en opgørelse, vi har fået lavet af Danmarks Statistik.

TV 2 Lorry fortæller ofte nyheder om vold skyderier og indbrud. Nu viser det sig, at det ikke er uden grund, at der er så mange historier om kriminalitet.  Vi har fået Danmarks statistik til at undersøge hvilke kommuner, der er flest anmeldelser af lovovertrædelser. All på nær én af de øverste 15 på listen er altså her fra vores område

Københavns kommune topper på listen over kommuner, hvor borgere anmeldser overtrædelser af straffeloven. De nyeste tal stammer fra fjerde kvartal 2015 og viser, at der i København var 37 anmeldelser af straffelovovertrædelser for hver 1000 indbyggere.

Her er listen over de 15 kommuner i landet hvor flest borgere anmeldte brud på straffeloven - kun Aarhus er ikke herfra:

 

Antal anmeldelser af overtrædelser af straffeloven per 1000 indbyggere. Fjerde kvartal 2015:

 

Vi har også sprugt Danmarks Statistik hvordan det ser ud med antallet af anmeldelser for vold. Også i den statistik var Københavnsområdet godt repræsentere. Halvdelen af kommunerne i top ti på listen over flest voldsanmeldelser i fjrede kvartal sidste år er fra vores område:

 

Antal anmeldelser for vold per 1000 indbyggere i fjerde kvartal 2015:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstikkeri Nørrebro

24-årig stukket ned i København

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere